• Lambert "Broer" Schellekens overleden

• Met het heengaan van “Broer” Schellekens is weer een stukje historie van LSV ten einde gekomen. De laatste jaren leefde  Broer steeds verder teruggetrokken en is hij een beetje buiten beeld geraakt bij LSV.
    Niet helemaal terecht want Broer heeft een rijk verleden bij de club. Vanaf de oprichting was hij zeer actief als jeugdleider, vervoerder van jeugdteams bij uitwedstrijden, veteranenvoetballer en vele malen als scheidsrechter.

Daarnaast was hij degene die de kantine tot leven bracht en deze vele jaren samen met zijn Lenie bestierde.
    Ongetwijfeld zullen de leden die deze tijd meemaakten warme en prettige herinneringen aan dit tijdperk koesteren.
    Broer was zeer actief, bij de bouw van de keuken en later ook zeer betrokken bij het vervangen van de oude houten kantine door een moderne èn stenen kantine.

Ook een verdienste van Broer was zijn betrokkenheid bij het bedenken en uitvoeren van activiteiten buiten het voetbalgebeuren, voor de leden. Zo was hij de initiator en vele jaren de animator van de de traditionele paaspuzzelrit, die hij samen met buurman André Knapen organiseerde op eerste paasdag.
    Op deze dag was er destijds traditioneel niet veel te beleven, in tegenstelling tot heden ten dage.
    Er waren dan ook veel inschrijvingen, met vaste deelnemers die elk jaar uitkeken naar deze activiteit, vaak meer dan 30 auto's.
    Wat natuurlijk ook weer zorgde voor een mooie kantine omzet na afloop van de rit. Want de antwoorden op de vragen en opdrachten moesten destijds natuurlijk wel nauwgezet worden nagekeken, ondanks dat er in het reglement nadrukkelijk op werd gewezen dat protesteren niet mogelijk was.
    Ook herinner ik me nog een paar droppings die hij had uitgezet. Onder andere die keer dat we met zijn allen in de vrachtwagen van Frans van der Struijk (of was het van de firma Wagenaars?), geladen zijn en gedropt in de Schijndelse Hei, is me altijd bijgebleven. Niet alleen omdat het een takke-eind lopen was, terug naar de kantine, maar ook vanwege de ontvangst bij terugkeer met heerlijk warme snert en een koud pilsje. Als ik het me goed herinner, heeft overigens niet iedereen gebruik kunnen maken van 'warme snert', omdat een paar leden hopeloos verdwaald en totaal de weg kwijt waren geraakt.
    Kortom, Broer was een lid dat LSV vele jaren kleur heeft gegeven en we zijn hem dankbaar voor hetgeen hij heeft betekend voor onze vereniging.

Wij wensen Lenie, de kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte toe om dit verlies te dragen.

Broer overleed in de leeftijd van 82 jaar,
    de uitvaart vind plaats op woensdag 6 April om 11:00 uur in de St Theresiakerk te Lennisheuvel,
    aansluitend is de begrafenis op het parochiekerkhof te Lennisheuvel.