• Leo van den Heuvel Koninklijke onderscheiden

11 sep 2020
  • Na een, door diverse oorzaken, uitgelopen procedure voor het indienen en de verwerking van de aanvraag voor een onderscheiding voor Leo, voor het vele vrijwilligers werk wat hij al 50 jaar doet voor LSV en daarnaast de gehele Lennisheuvelse gemeenschap, is het vanavond dan eindelijk zo ver, Leo krijgt een lintje.

Voor de gelegenheid werd er op het hoofdveld, voor de tribune een tent geplaatst. De genodigden namen plaats op de tribune (uiteraard met inachtneming van de Coronaregels), op gepaste afstand van elkaar.
    Klokslag zeven uur was de burgemeester Ronald van Meygaarden met zijn assistente aanwezig en was het wachten op het feestvarken. Zoon Günther, die uiteraard in het complot zat, had hem uitgenodigd voor een verrassings diner in een 'chique gelegenheid', waar het verplicht was om netjes gekleed te zijn en colbert verplicht. Om de verrassing niet vroegtijdig te verraden,  had Günther het voor elkaar gekregen dat zowel Leo als zijn echtgenote Jeannette, een blinddoek voor hadden gedaan. Na een aantal omtrekkende bewegingen, om de rit niet te kort te maken en Leo en Jeannette op een dwaalspoor te brengen, eindigde de rit uiteindelijk op het hoofdveld van LSV.
    Pas nadat beiden uit de auto geholpen waren, mochten de blinddoeken af. Mooi was om te zien hoe verbaasd beiden waren en niet begrijpend in de rondte keken. Na het nodige applaus en de uitnodiging door organisator Johan van de Vorstenbosch om plaats te nemen op de speciaal voor hen gereserveerde stoelen, kon de plechtigheid beginnen.

Burgemeester Ronald van Meygaarden nam het woord om Leo te loven voor het vele werk wat hij voor LSV in de afgelopen vijftig jaar had verzet in diverse functies, zoals voorzitter jeugdafdeling, diverse keren voorzitter hoofdbestuur, bestuursfuncties in diverse besturen, accommodatie beheer en onderhoud, voorzitter sponsorcommissie en coördinatie van diverse bouwprojecten. (Denk aan, kantine, bestuurskamer(s), tribune, entree van het sportpark en renovatie van de kleedaccommodatie.) Kort samengevat, als er iets moet gebeuren, staat Leo klaar. Daarnaast, heeft Leo naast de vele uren die hij in LSV heeft gestoken, ook zijn sporen verdient in de gemeenschap van Lennisheuvel, waar hij diverse functies heeft bekleed in de besturen van onder andere Orion en ouderraad van de Theresiaschool. Ook heeft hij bijgedragen aan diverse bouwprojecten in Lennisheuvel en in het Roemeense Salonta. Verder werden nog een aantal functies in besturen en verenigingen, binnen en buiten Boxtel opgesomd. De burgemeester betrok ook zijn echtgenote Jeannette in het verhaal en prees haar voor het feit dat ze Leo altijd de ruimte had gegeven om zich voor dit alles in te zetten.

Na al deze lovende woorden ging de burgemeester over tot het officiële gedeelte van deze plechtigheid, de uitreiking van de versierselen behorende bij de toegekende Koninklijke onderscheiding 'lid in de orde van Oranje Nassau'.Vanwege de corona maatregelen, riep de burgervader de hulp in van echtgenote Jeannette, om de onderscheiding op te spelden.
    Alsof het haar dagelijkse werk is, spelde Jeannette vlot de versierselen op het revers van het colbert van Leo.Nadat  dit was gebeurd, volgde een luid applaus van alle aanwezigen. Hierna kreeg Jeannette een mooie bos bloemen uit handen van de burgemeester en sprak voorzitter Frans van der Struijk een woordje tot Leo, feliciteerde hem met de onderscheiding en dankte hem voor zijn tomeloze inzet in de afgelopen 50 jaar van het bestaan van LSV. Ook hier mocht het bloemetje uiteraard niet ontbreken.

Tenslotte sprak het feestvarken een kort dankwoord. Hij vertelde blij verrast te zijn en helemaal niks in de gaten hebben gehad totdat de blinddoek afging. Hij eindigde met de belofte dat hij nog lang niet van plan is te stoppen bij zijn LSV.

Hierna konden de, door de burgemeester meegebrachte 'koninklijke' taart en de LSV taart worden aangesneden. Alle aanwezigen werd verzocht om van de tribune af te dalen naar het veld, om Leo, Jeannette en hun kinderen en kleinkinderen te feliciteren en uiteraard onder het genot van een flink stuk taart en een kop koffie, thee, fris of een biertje samen herinneringen op te halen.

Omdat Leo en Jeannette uiteraard hun 'chique diner' nog tegoed hadden, vertrokken zij rond half negen naar de locatie waar dit plaats zou vinden en keerden de genodigden ook weer huiswaarts. Degenen die daarna nog aanwezig waren, ruimden gezamelijk de stoelen, tafels en feesttent op, zodat het speelveld morgen weer beschikbaar is voor de eerste wedstrijd van de veteranen van dit seizoen.