• LSV Pakt eerste 3 punten van seizoen

• Zondag 24 oktober 2021. LSV mag op bezoek bij Nederwetten in Nuenen.

Voor het eerst dit seizoen kwamen de Lennisheuvelnaren aan bij een club waar het hoofdveld er wel goed bijlag. Eindelijk geen gras waar je je voeten in verloor. Na de goede wedstrijd van vorige week wilde LSV de stijgende lijn doortrekken. Maar het ging niet vanzelf in de eerste helft. Het was moeizaam voetballen met veel onnodig bal verlies van de Lennisheuvelnaren, die met dat spel Nederwetten automatisch beter maakten. Ondanks dat Nederwetten de eerste helft de overhand had kwamen ze niet tot grote kansen. Het was een corner waaruit de thuisclub op een 1-0 voorsprong kwam. Een speler van Nederwetten kopte de bal knap in de lange hoek en liet de keeper kansloos. Tot rust bleef het wat op en neer gaan met geen grote kansen voor beide teams.

In de tweede helft begon het wat meer te lopen voor de Lennisheuvelnaren die beter in de wedstrijd kwamen. Het spel was nog steeds niet super maar was wel beter dan de helft ervoor. Roel Welvaarts bracht met z’n spel meer rust in de ploeg en viel sterk in. In de 60e minuut maakte Damon Portegijs plaats voor Rowi van de Besselaar die zou uitgroeien tot matchwinner in Nuenen. De Lennisheuvelnaren kwamen er een paar keer goed doorheen over de flanken maar hieruit kwam geen goal. Het was Wladimir Killie die met een knappe actie zorgde voor een penalty, nadat hij werd om gelegd door een speler van Nederwetten. Dirk van der Struijk ging achter de bal staan en schoot de bal feilloos binnen. Er zat meer in dan een gelijkspel, dat was meteen na de gelijkmaker duidelijk. En toen er in de 80e minuut een bal vanaf de achterlijn werd voor gegooid kopte Rowi van de Besselaar de bal knap binnen en maakte dus de 1-2. Nederwetten speelde alles of niets en stuurde vrijwel iedereen naar voren. Voor LSV was het tegenhouden. In de 89e minuut ontving Rowi van de Besselaar een lange bal van achteruit. Hij keek even op en zag dat de keeper te ver voor zijn goal stond. Van 30 á 35 meter haalde hij uit en op het moment dat de bal van de schoen vertrok wist iedereen al dat zijn schot erin zou gaan. De keeper van Nederwetten was voor de 3e keer deze middag verslagen.
    Ondanks dat het spel beter kon, streed LSV zich wel naar een achteraf verdiende overwinning.

Volgende week wordt er thuis gespeeld tegen Ollandia.