• LSV Verliest derby van Irene

• Zondag 18 april, om half drie begon de bal te rollen in Lennisheuvel.

De Lennisheuvelnaren begonnen goed aan de wedstrijd. De bal ging goed rond en binnen no-time stonde 1-0 al op het scorebord. Rowi van den Besselaar kreeg de bal aangespeeld en was sterk in het duel. Hij zocht de achterlijn op en trok de bal terug op de inlopende Jarne van der Heijden die de bal achter de keeper van Irene schoot. Een echte aanval uit het boekje. Lang konden de Lennisheuvelnaren echter niet genieten van de voorsprong. In een fifty-fifty om de bal werd de bal gewonnen door een speler van Irene, maar z'n tegenstander bleef geblesseerd achter. Het ontbrak de bezoekers even aan sportiviteit en ze speelde door. Met een goede diepe bal werd de spits diep gestuurd, met Maykel van Kasteren in achtervolging. Maykel wist de bal nog te veroveren maar toen de bal onreglementair werd veroverd door diezelfde spits, kon de bal vrij binnen geschoten worden. Helaas voor de Lennisheuvelnaren vond de scheidsrechter het niet voldoende om te fluiten voor een overtreding. Zo was het binnen 15 minuten 1-1 in Lennisheuvel.

LSV kwam er een paar keer goed uit met een paar goede openingen van Maikel van den Heuvel, die een zeer sterke wedstrijd speelde. Maar helaas konden deze passen niet beloond worden met een goal. In de 24e minuut kreeg Irene een corner. Deze werd uitverdedigd door Wladimir Killie die de bal bij Jarne in z'n voeten speelde. Met een knappe steekbal werd Rowi van den Besselaar een-op-een gezet. Met een strak schot diep in de hoek schoot hij LSV weer op een 2-1 voorsprong. Dit keer hielden de Lennisheuvelnaren de voorsprong langer vast. Tot aan de rust ging de wedstrijd op en neer.

De bezoekers kwamen sterk uit de rust en trokken meteen het spel naar zich toe, maar tot echte kansen leidde het niet. Het spel ging veel op en neer, zonder dat er grote kansen gecreƫerd werden door beide teams. Maar toen de link half van Irene de bal kreeg aan de buitenkant van het veld en van een meter of 25 op goal schoot ging de gelijkmaker erin. De spits van Irene blokte het zicht van LSV keeper Ricardo Verheijden. Er werd nog even gehoopt op hinderlijk buitenspel van een speler van Irene, maar helaas voor de Lennisheuvelnaren stond de spits niet buitenspel. Irene trok het balbezit langzamerhand steeds meer naar zich toe. Vanaf het middenveld werd de bal langs de lijn gespeeld op de diepgaande rechtsbuiten van de bezoekers. In een duel om de bal werd Maykel van Kasteren naar de grond gewerkt, maar ook hier mocht gewoon doorgespeeld worden. De rechtsbuiten trok de bal strak voor en werd bij de 2e paal binnengelopen, zo kwamen de bezoekers op een 2-3 voorsprong.

Rene van de Steen greep in met een aanvallende wissel, want een gelijkspel zat er nog steeds in. Door deze aanvallende intenties viel dan ook de 3-3. Wladimir Killie kwam achter een verdediger vandaag en schoot de 3-3 tegen de netten. Maar toen de scheidsrechter niet naar de middenstip wees, maar het gebaar maakte dat het buitenspel geweest zou zijn, was alle vreugde van de verdiende gelijkmaker meteen weer weg. LSV ging nog aanvallender spelen om te proberen de gelijkmaker te forceren. Hierdoor kwam Irene er nog een keer doorheen, maar Ricardo stond zijn mannetje en keerde de bal. De wedstrijd eindigde in een verlies.

Volgende week speelt LSV nog een derby tegen de bocht' 80.