• 16 mei 2004: Mark Wilbers kopt LSV naar 4e klasse

  Slotwedstrijd nacompetitie Emplina - LSV eindigt onbeslist, LSV promoveert.

  1 – 0     Roy Verhallen               10e min.
  1 – 1     Mark Wilbers                109e min.

  In een tot de laatste minuut bloedstollend spannende wedstrijd, speelt LSV gelijk tegen Emplina.

  Na 10 minuten opende Roy Verhallen de score voor Emplina, waarna LSV de wedstrijd wel naar zich toe trok, maar toch duurde het tot de allerlaatste seconde van de wedstrijd, toen Mark Wilbers met een vallende kopbal de gelijkmaker liet aantekenen. Na deze treffer werd Wilbers bedolven onder een stapel medespelers en ongeveer de helft van het talrijk meegereisde publiek uit Lennisheuvel. Luttele seconden na deze treffer blies scheidsrechter Kivits voor de laatste keer en ontsponnen zich dolle vreugdetaferelen op en rond het veld.


  Onder een warme voorjaarszon werd,deze zondag, onder het toeziend oog van zo’n 750 toeschouwers, de voor beide teams allesbeslissende laatste wedstrijd van dit seizoen afgewerkt op het sportpark in Empel. Door de overwinning van vorige week en het gelijke spel in de eerste wedstrijd tussen Alem en Emplina had LSV voldoende aan een gelijkspel voor promotie naar de 4e klasse, Emplina daarentegen moest winnen om zich te plaatsen.

  Aangezien de belangen voor beide teams dus erg groot waren, werd er van beide zijden aftastend aan de wedstrijd begonnen. Na 10 minuten werd de wedstrijd echter opengebroken door een doelpunt van Roy Verhallen, die een vrije trap fraai over de muur en keeper Pimenta in de kruising schoot, 1 – 0 voor de thuisploeg. Dit was een grote domper voor LSV dat geconcentreerd aan de wedstrijd was begonnen en eigenlijk nog geen kans had weggegeven. Het tekent de veerkracht van de mannen van Kirk Koningstein dat ze niet bij de pakken neer gingen zitten en vanaf dat moment fel op jacht ging naar de gelijkmaker. Dat leek zowaar nog te lukken, toen een schot van Mark van der Struijk, na een slim opzij gelegde vrije trap, door een speler van Emplina zodanig van richting werd veranderd dat de bal het doel in vloog. Terwijl heel LSV juichte besloot de scheidsrechter echter het, ten onrechte, gegeven vlagsignaal van zijn assistent te honoreren en het doelpunt te annuleren wegens vermeend ‘hinderlijk’ buitenspel van een van de LSV voorwaartsen. Ook deze tegenslag werd door het team goed verwerkt en met nog meer inzet werd de jacht op een doelpunt voortgezet. Alhoewel LSV veel druk naar voren wilde zetten werden de meeste aanvallen de rest van de eerste helft op het middenveld al onschadelijk gemaakt en dus kreeg LSV niet echt uitgespeelde kansen. Wel werd LSV diverse malen gevaarlijk via de vrije trappen van Joris van der Struijk. Ook de (zoals altijd) goed op dreef zijnde Dennis Pimenta passeerde een drietal tegenstanders op het middenveld en haalde vanaf een meter of twintig hard uit. De doelman van Emplina was verslagen maar tot zijn opluchting verdween de bal rakelings naast het doel. Even later kreeg Emplina nog een goede kans op een tweede treffer, toen plotseling twee aanvallers vrij voor doelman Alexander Pimenta verschenen, maar in hun ijver liepen ze elkaar in de weg, waardoor de bal uiteindelijk ruim voorlangs het doel ging. In de 50e minuut van de eerste helft lukte het Mark van der Struijk eindelijk wel om langs de verdiging te sluipen, maar hij werd, terwijl hij vrij op het doel leek af te gaan, door zijn directe tegenstander middels een wurggreep om zijn nek, tot stoppen gebracht. Terwijl iedereen een rode kaart verwachtte, bleek arbiter Kivits in een milde bui te zijn, want hij trok slechts de gele kaart. Na 9 minuten extra tijd floot hij uiteindelijk voor de welverdiende rust. 

  Vanaf de aftrap van de tweede helft, trok LSV weer fel ten aanval en zette de thuisploeg onder grote druk. De middenvelders gingen nog nadrukkelijker dan in de eerste speelhelft mee in de aanval. Dit resulteerde in de 55e minuut in een levensgrote kans voor spits Richard van Mourik. Middenvelder Gabri Achaw veroverde de bal, slalomde voorbij een aantal tegenspelers en gaf een voorzet op maat vanaf de achterlijn. Met een laatste krachtsinspanning wist een verdediger van Emplina nog net zijn schoen tegen de bal te krijgen waardoor de inzet van van Mourik net naast de verkeerde kant van de paal verdween.
  LSV bleef de druk op de tegenstander houden en schiep zich ook een aantal kansen. Zo was Dennis Pimenta dicht bij een doelpunt toen hij in de 65e minuut een paar tegenstanders op het middenveld het nakijken gaf en vervolgens weer van een meter of twintig een ziedend schot loste dat rakelings over ging. In de 69e minuut was hij weer een paar tegenstanders te vlug af en ditmaal wist hij met een fraaie voorzet de vrijstaande Richard van Mourik te bereiken. Deze had echter alle pech van de wereld, want zijn schot sprong via de keeper en lat net voor de doellijn weer het veld in.

  Met nog zo’n twintig minuten te spelen verving trainer Koningstein de geblesseerd geraakte Arjan Bol door Paul Schoenmakers en bracht Robbie de Groot voor de moegeknokte Mark van der Struijk.

  Even later werd hij gedwongen om ook zijn laatste wissel in te brengen toen Boy Obispo geblesseerd raakte en aangaf vervangen te willen worden. In zijn plaats werd Mark Wilbers ingebracht, die wegens een schorsing drie wedstrijden van de zijlijn had moeten toekijken en tot het uiterste gebrand was om in de resterende tijd het tij alsnog te keren.

  LSV bleef aanvallen en zette de tegenstander met de rug tegen de muur. Zelfs doelman Alexander Pimenta trok mee ten aanval en leverde een paar goede voorzetten af, die door de aanvallers echter niet konden worden afgerond. In de 88e minuut onderschepte hij weer eens een bal op het middenveld en speelde aanvoerder Sjef  Maas aan, die vervolgens de op rechts vrijstaande Gerben Timmers vond. Deze drong het strafschopgebied binnen en passeerde vervolgens de doelman, tot ontzetting van alles wat LSV heet ging de bal echter tegen de paal en bleef LSV dus wederom door botte pech van een verdiende treffer verstoken. Ondanks deze tegenvallers bleef het team echter geloven in een beter resultaat en voerde de druk meer op. Met name de invallers, die immers nog lucht genoeg hadden leverden een groot aandeel in de strijd, zo wist Paul Schoenmakers een paar keer gevaar te stichten maar de keeper van Emplina bewees dat hij niet voor niets was opgesteld door zijn trainer. Omdat de tijd nu toch wel erg begon te dringen voor de Lennisheuvelnaren, werd de bal nog fanatieker het strafschopgebied van de tegenstander ingepompt. Zo ook in de 57e (!) minuut van de tweede helft, toen doelman Alex Pimenta een bal onderschepte op het middenveld, deze vervolgens snel naar rechts afspeelde naar de vrijgelaten Gerben Timmers, die de bal met een fraaie boog over de verdediging bij de tweede paal neerlegde. Het was de slim meegelopen Mark Wilbers die vervolgens geheel vrijstaand de bevrijdende 1 – 1 voorbij een kansloze doelman tegen het net wist te koppen. Ditmaal had de scheidsrechter, tot opluchting van LSV, geen enkele reden om dit doelpunt niet toe te kennen en zodoende werd Wilbers in een mum van tijd bedolven door medespelers, wisselspelers, trainers, leiders en supporters. Vervolgens duurde het nog een tijdje vooraleer, het publiek weer enigszins achter de omheining stond en de scheidsrechter de volledig verbijsterde en verslagen tegenstander weer kon laten aftrappen. Hij liet nog wel aftrappen maar nauwelijks anderhalve minuut later blies hij dan toch eindelijk het laatste fluitsignaal, waarna een uitzinnig LSV bezit nam van het speelveld en tegenstander Emplina totaal gedesillusioneerd de aftocht blies.

  Na het bosje bloemen en enige goudgele rakkers, was het tijd voor de ‘welverdiende douche’ voor trainer Kirk Koningstein, leider Jos de Laat, grensrechter Christ van de Donk en ‘verzorger’ Arjan van Helvoirt. Na deze plichtplegingen werd in een lange rij de thuisreis aanvaard waar door de vrijwilligers in de kantine al een buffetje klaar was gezet en het vochtgehalte in rap tempo op peil gebracht werd. Hierna werden de spelers en begeleiding, vergezeld van echtgenotes, vriendinnen en kinderen in triomftocht door Lennisheuvel gereden, zodat de inwoners die het nog niet vernomen hadden ook te horen kregen dat het vaandelteam van LSV volgend jaar in de vierde klasse van de KNVB gaat spelen. Hierna werd de promotie tot in de kleine uurtjes uitbundig gevierd.

  Voorwaar een prestatie van formaat van het team, begeleiding  en trainer Kirk Koningstein, die in zijn eerste jaar als zelfstandig hoofdtrainer debuteert met promotie naar de 4e klasse. Toen hij vorig jaar aantrad deed hij de belofte dat hij het goede werk van zijn voorganger Harrie Schellekens af zou maken maar dat dit al meteen het eerste seizoen zou lukken, daar had niemand echt rekening mee gehouden.