• Juni 2021: Henri van de Moosdijk

1. Hoe lang ben je al lid van LSV?
      20 Jaar, verspreid over 2 periodes. 1991 tot 1998 en van 2008 – tot nu.
    2. Wat is (of was) je functie bij LSV?
      Speler en leider 3de elftal. Ben in het verleden 2 jaar jeugdleider geweest en 4 jaar activiteiten commissie
    3. Voetbal je of heb je zelf ook gevoetbald, bij welke vereniging(en) en op welke positie speel(de) je?
      Jeugd: LSV en RKSV Boxtel.
      Senioren: LSV, T’Selisse Schot en RKSV Boxtel
      Veteranen: In het verleden wel eens meegedaan.
      Heb op elke positie in het veld gespeeld, het vaakste centraal middenveld.
    4. Wat is je leukste herinnering aan LSV
      Ik wijzig herinnering naar herinneringen:
      - De jeugdkampen waren ontzettend leuk en goed georganiseerd.
      - De koninklijke onderscheiding voor Jos de Laat was heel erg bijzonder.
      - Kampioenschappen met ons 3de en 4de elftal.
      - Wedstrijd LSV 1 – RKSV Boxtel 1 uitslag 4-1, doordat ik van vele spelers op het veld van zowel LSV als RKSV Boxtel ook jeugdleider ben geweest.
    5. Wat vind je leuk aan LSV en wat kan beter?
      - Het kleinschalige, ons kent ons, vind het heerlijk om met iedereen een praatje te kunnen maken.
      - De korte lijnen met het bestuur en de overige elftallen waardoor we snel beslissingen kunnen nemen.
      - Gelijkheid, vind dat er zo nu en dan onterechte uitzonderingen worden gemaakt.
      - Het is heel erg jammer dat er geen jeugd meer bij LSV speelt.
      - Onlangs waren we met wat teamgenoten onder het genot van een drankje het toekomst perspectief van LSV aan het bespreken. Er werd gezegd dat Lennisheuvel nogal een oude samenleving heeft en de vrijwilligers bij LSV ook aan de oudere kant zijn. Ik ben op een Woensdag ochtend bij het walking voetbal van ODC gaan kijken (voetbal voor 50 a 60 plusser). Ze hebben ruim 30 leden. Als Lennisheuvel dan toch zo grijs is moeten we die kans grijpen of tenminste proberen.
    6. Hoe zie je de toekomst van LSV?
      Positief, dat je als dorp van 1.200 inwoners 4 a 5 senioren elftallen op de been kan brengen is knap.
      Ons kent ons is de kracht, en mag dan ook nooit verloren gaan.
      Persoonlijk vind ik dat we hier met voorzitter Frans van der Struijk de juiste persoon op de juiste plaats hebben.
    7. Zit het LSV gevoel een beetje in de familie?
      Nee, ben de enige in mijn familie. Aan mijn vaders kant heeft niemand iets met voetbal en aan mijn moeders kant spelen ze bij RKSV Boxtel. Mijn oudste zoon Gijs (4jaar) is onlangs begonnen met voetballen bij RKSV Boxtel. Zijn klasgenoten spelen daar. Heb hierover nog contact gehad met Mark van der Struijk of een mini-elftal bij LSV haalbaar zou zijn, volgens ons was dit helaas niet het geval.
      Bij RKSV Boxtel is het geweldig geregeld maar als ik langs de kant sta voelt het toch niet als thuis (LSV).
    8. Wie is/zijn je favoriete speler(s) ooit bij LSV?
      Richard van Mourik : jarenlang steunpilaar bij 1 en nu bij ons elftal, en een neus voor de goal.  We hebben de kampioenschappen behaalt door het collectief maar zijn goals waren onmisbaar.
      Dennis Pimenta : ook jarenlang een steunpilaar bij 1 en bij ons.  Heel erg gedreven en gepassioneerd een hele fijne voetballer en leider. En loopt altijd voorop.
      Pieter van Lieshout : zijn timing is geweldig, hij heeft mij ook geleerd dat je een leider type kan zijn zonder teveel woorden.
      Maykel van Kasteren : zijn solidariteit richting de selectie is ongekend.
    9. Wie vind jij de beste speler(s) aller tijden?
      Geen voorkeur, de bijzonderste is Luc Nilis, de hoeveelheid mooie goals zijn ongeëvenaard.
    10. Wat is voor jou het absolute hoogtepunt in de LSV Historie?
      De oprichting en natuurlijk het 50 jarige bestaan van de club, op naar de 60!
    11. Kom je op zondag nog wel eens kijken en zo ja bij welk team/teams?
      Enkel bij mijn eigen elftal
    12. Hoe vind je de sfeer in de kantine van LSV?
      Het is er gezellig en de sfeer is goed.
    13. Zijn er zaken die volgens jou dringend aangepakt moeten worden?
      Nieuw scorebord voor het hoofdveld.
      Een ruimte waar op zondagochtend of voor de training wat drinken uit een automaat gehaald kan worden. De kantine is immers niet altijd open, we genereren zo ook nog wat inkomsten.
    14. Vind je dat LSV over zou moeten stappen op kunstgras?
      Nee daar ben ik geen voorstander van. Er gaat niks boven een echte grasmat.
    15. Zijn er verder nog dingen die je kwijt wilt / met ons wilt delen?
      Wil even onze klusploeg onder de aandacht brengen. Een ploegje van oude ras LSV-ers die iedere week in de weer zijn om onder andere de velden, kleedkamers, overige ruimtes en bestrating en nog veel meer, tip top in order te maken. Vele van de voetballende leden weten dit niet. Geweldig dat ze dit doen!
    16. Wie wil je in de volgende aflevering onder de lichtmast plaatsen?
      mijn goede vriend:

Richard van Mourik