• Overlijden erelid Jos de Laat

• Zojuist bereikt ons het bericht dat ons erelid Jos de laat is overleden. Hoewel zijn gezondheid al enige tijd erg fragiel was komt zijn overlijden toch nog onverwacht.

Jos werd in 2013 Koninklijk Onderscheiden voor zijn verdiensten voor LSV. Jos was vele jaren elftal leider bij diverse teams van jeugd, senioren en ons huidige veteranen-team waar hij tevens de oprichter van is.

Jos is al vanaf de beginjaren betrokken bij LSV en zijn eerste gedenkwaardige bijdrage was de organisatie van een fancy fair en blinde poule in 1978 in Lennisheuvel, waarvan de opbrengst maar liefst fl. 2.600,00, bestemd was voor LSV.
    Hij was in de periode 1976 - 1978 jeugbestuurslid en in de periode 1978 - 1982 lid van het hoofdbestuur.
    Jos was nooit te beroerd om aan te pakken als dat nodig was en ook op zijn organisatorische talenten werd vaak een beroep gedaan.
    Hij was o.a. (mede) organisator bij droppings, speurtochten en zeskampen. Met name bij de zeskampen bedacht hij vaak leuke onderdelen, zoals het 'kopschieten' voor punten (Met een bal foto's van bestuursleden omver schieten) en het spijkerbroek hangen zorgde vaak voor veel hilariteit en extra inkomsten voor LSV tijdens zo'n dag.

Uiteraard was hij ook de trotse vader en vurig supporter van zijn zoon Willie, die de clubkleuren van LSV in de jaren tachtig met veel inzet verdedigde. Helaas moest beginnend ondernemer Willie, zijn carriere al vroeg beëindigen vanwege een beenbreuk tijdens een van de wedstrijden van LSV 1.

In die jaren werd 'Jaske' zoals hij in de volksmond genoemd wordt, leider van diverse lagere elftallen en weer later van het vaandelteam van LSV. In deze laatste functie behaalde hij samen met de toenmalige trainers diverse gedenkwaardige resultaten. Meest in het oog springend was de promotie van LSV naar de 4e klasse in 2002, met een team dat voor het overgrote deel uit Lennisheuvels jeud bestond, onder leiding van debuterend trainer Kirk Koningstein. In een gedenkwaardige beslissingswedstrijd in Empel, tegen de plaatselijke trots Emplina, die maar liefts 109 minuten duurde en waar Marc Wilbers in de laatse seconden van de match, met een kopdoelpunt a la Bep Bakhuis (of meer recent Robin van Persie tegen Spanje), de wedstrijd in Lennisheuvels voordeel besliste.
    Een ander hoogtepunt is ongetwijfeld het kampioenschap dat in 2012 werd behaald, door een team dat getraind word door oud speler Frank van den Berg. Helaas degradeerde LSV het volgende seizoen direct weer uit de 4e klasse en vond Jos het mooi geweest en bedankte als leider en besloot rustend lid te worden van LSV.

In 2013 kreeg Jos een koninklijke onderscheiding voor o.a. het vele werk dat hij in de loop der jaren voor LSV had verzet.

Jos is op 21 april 2021 op 86 jarige leeftijd overleden, wij zullen hem niet vergeten.

Als je een berichtje wilt achterlaten voor de familie, klik dan hier en ga naar de pagina van Jos