• Scheidsrechter beslist derby tussen LSV en de Bocht '80

• Zondag 24 April, vandaag stond de derby tegen de Bocht '80 op de planning.

Beide elftallen begonnen zeer gemotiveerd aan de wedstrijd en het ging gelijk op. Het spel ging op en neer en het was een spannende derby. Helaas voor de vele supporters bleven echt grote kansen uit. Totdat LSV een vrije trap kreeg aan de zeikant van het veld, deze werd pamklaar op het hoofd van Wladimir Killie gelegd die de bal naar de hoek kopte. Maar keeper van de Bocht, Desley Fonken wist de bal met een goede save te redden. In de 25e minuut draaide de hele wedstrijd om, en werd wat een leuke derby was, een zeer lastige wedstrijd voor de Lennisheuvelnaren.
    Dirk van der Struijk maakte een handsbal in de 16 en de bal ging op de stip, maar tot grote teleurstelling besloot de scheidsrechter ook nog eens rood te trekken voor de handsbal. Een dubieuze beslissing. Mark de Wit mocht aanleggen namens de Bocht en schoot de bal strak in de kruising, waarmee hij z'n team op een 1-0 voorsprong bracht. Nog geen twee minuten later was het weer raak, Maykel van Kasteren kreeg de bal tegen z'n hand en de bocht kreeg nogmaals een penalty. Ook ditmaal wist Mark de Wit deze te benutten, om z'n team zo op een 2-0 voorsprong te schieten. Binnen een kleine 5 minuten was de wedstrijd vrijwel gespeeld. LSV leek het tot de rust om 2-0 te houden, maar net voordat beide elftallen aan de thee mochten werd het 3-0. Mark de Wit gaf de bal voor en Thijs van Dongen kon de bal met een hakje tegen de touwen aan krijgen.

Na de rust was het alleen maar tegenhouden voor de Lennisheuvelnaren. De Bocht had het meeste balbezit en kon het balletje makkelijk laten rollen. In de 53e minuut kwam de Bocht op een 4-0 voorsprong toen Thijs van Dongen zijn inzet via de Rowi van den Besselaar in het LSV doel zag verdwijnen. In de 73e minuut kwam de Bocht op een 5-0 voorsprong, toen de bal met de hand naar de tweede paal werd gestuurd, waar Mark de Wit zijn hattrick mocht binnenschieten. Helaas voor de Lennisheuvelnaren mocht de grensrechter niet vlaggen voor overtredingen, en doordat de scheidsrechter de handsbal niet zag werd de goal goed gekeurd. Tien minuten voor tijd maakte Patrick Broks de 6-0 voor de Bocht toen hij de bal bij de tweede paal binnen gleed.

Helaas werd de wedstrijd niet wat er van te voren van verwacht werd, door de dubieuze beslissing van de scheidsrechter was deze derby in de 25e minuut al geen wedstrijd meer. Maar helaas voor de Lennisheuvelnaren is daar niets meer aan te veranderen, en zullen ze naar de volgende wedstrijd moeten kijken, en er alles aan moeten doen een goed resultaat te behalen.