• Wedstrijdverslagen seizoen 2006-2007

  • 0
 • 20-8-2006 Bekerwedstrijd Den Dungen 1 – LSV 1 (1-1)

  In de eerste officiële wedstrijd van het seizoen behaalde LSV 1 een verdienstelijk gelijk spel tegen 4e klasser Den Dungen.
  De thuisploeg ging voortvarend van start en voordat LSV wist wat er gebeurde stond de 1 - 0 al op het scorebord. Een dieptepas vanaf het middenveld werd door verdediger Martijn van Helvoirt verkeerd beoordeeld waardoor de bal bij de volledig vrijstaande rechtsbuiten van den Dungen terecht kwam. Zijn afgemeten voorzet werd vervolgens bij de 2e paal bekwaam afgewerkt door de meegelopen Kevin van Lith, 1 - 0. In het vervolg van de eerste helft was den Dungen de beter voetballende ploeg maar een hard werkend LSV kreeg gaandeweg meer grip op het spel. Dit leidde in de eerste helft tot een paar kleine kansjes voor het spitsenduo Mark van der Struijk en Richard van Mourik, die echter allemaal onschadelijk gemaakt konden worden door de verdediging van de thuisploeg. Alhoewel den Dungen de beter voetballende ploeg was, wisten ze echter geen enkele kans te creëren. Werd het al eens gevaarlijk dan had het centrale duo Arjan van Helvoirt en Dennis Pimenta weinig moeite om het gevaar in te dammen. Rechtsback Remco Verhoeven had al helemaal een rustige dag en kwam de hele wedstrijd nauwelijks in de problemen. Mocht er al eens een bal doorkomen dan was de rustig keepende Bjorn Vlassak ter plekke om verdere schade te voorkomen.
  De rust werd gehaald met een verdiende maar krappe 1 - 0 voorsprong voor de thuisploeg.
  Na de rust ging het spel verder zoals in de eerste helft, aan beide zijden kleine kansjes die echter geen van allen werden benut. Tot in de 61e minuut de gelijkmaker viel. Een steekpas vanuit het middenveld werd door een demarrerende Mark van der Struijk op waarde geschat. Op volle snelheid wist hij de bal achter de verdediging te leggen in de loop van Richard van Mourik, die vervolgens de tevergeefs uitlopende keeper knap omspeelde en de bal beheerst tegen de touwen schoot, 1 - 1.
  Den Dungen was duidelijk aangeslagen door deze tegentreffer en ging krampachtiger voetballen, waardoor de beste kansen vanaf dat ogenblik voor de bezoekers waren. Zo was het eerst van Mourik die een dieptepas van Robbie de Groot oppikte, maar helaas te ver van zijn schoen liet springen, waardoor hij de volledig vrijstaande Mark van der Struijk niet meer kon aanspelen. Vervolgens verbaasde Maikel van Kasteren de talrijk meegereisde LSV supporters door een paar maal op snelheid over links door de achterhoede van de thuisclub te demarreren, helaas wist hij de bal niet in het doel of bij een medespeler te krijgen, waardoor de thuisclub ten koste van hoekschoppen redding kon brengen. In de 76e minuut lukte het hem wel om de bal hoog voor het doel te brengen, maar helaas eindigde de kopbal van de inlopende Robbie de Groot op de paal, waardoor de gelijke stand tot het einde op het scorebord bleef staan.
  Al met al kan het team van trainer Ad van de Wiel terugzien op een geslaagde wedstrijd en was de uitslag gelet op het wedstrijdbeeld terecht. Komende dinsdag speelt LSV de tweede bekerwedstrijd van dit seizoen, thuis tegen Wilhelmina Boys uit Best, aanvang 18.45

  22-8-2006 Bekerwedstrijd LSV 1 – Wilhelmina Boys 1 (2-2)

  In een wedstrijd met twee gezichten wist de ploeg van trainer Ad van de Wiel uiteindelijk met hangen en wurgen een gelijk spel uit het vuur te slepen.
   In de eerste helft had LSV duidelijk het betere van het spel en kwamen de bezoekers er nauwelijks aan te pas. Toch duurde het tot de 41e minuut voordat LSV de verdiende voorsprong wist te pakken. Na een duwfout op spits Gabri Achaw, wees de goed leidende scheidsrechter gedecideerd naar de strafschopstip. De na een jaar studie eindelijk weer in de basis teruggekeerde Joris van der Struijk benutte de toegekende strafschop uiterst koel, 1 - 0. Met deze stand op het scorebord werd de thee bereikt.
  De rust deed de thuisploeg duidelijk minder goed dan afgelopen zondag in den Dungen, want gaandeweg de tweede helft verloor LSV de grip op de wedstrijd, wat in de 73e minuut leidde tot de verdiende gelijkmaker voor de hard werkende bezoekers. Na een steekpass was het Farad Noor die gelegenheidsdoelman Richard van Mourik het nakijken gaf, 1 - 1.
  LSV zette zich wonderlijk snel over deze domper heen. In de 74e minuut wist Mark van der Struijk de bal van zijn directe tegenstander te ontfutselen en vervolgens bediende hij op magistrale wijze de meegelopen Gabri Achaw, die de uitlopende doelman het nakijken gaf en de bal vervolgens beheerst in het verlaten doel knalde, 2 - 1. Wilhelmina Boys zette hierna alles op de aanval en ging achterin een op een spelen. De verdediging van LSV kwam onder zware druk te staan. Pas nadat de vandaag laatste man spelende Paul Schoenmakers met kramp het veld moest verlaten, bezweek de thuisploeg onder de druk. Na een snel genomen vrije trap, was het de vrijstaande Aykut Coc die met een fraaie volley de LSV goalie het nakijken gaf, daarmee de zeker niet onverdiende 2 - 2 op het scorebord zettend. In de resterende zes minuten ontsnapte een naar adem snakkende thuisploeg nog aan een (onverdiende) nederlaag. In de allerlaatste minuut wist doelman van Mourik een schot op fenomenale wijze uit de kruising te ranselen, waardoor de gelijke stand tot het eindsignaal ongewijzigd bleef.
  Trainer Ad van de Wiel was na afloop zeer tevreden over het vertoonde spel en de getoonde inzet. Hij hoopt a.s. zondag in de laatste poulewedstrijd, thuis tegen RKKSV uit Kruisstraat, wanneer de nu wegens een schorsing toekijkende Gerben Timmers zijn opwachting mag maken, de serie te eindigen met een goed resultaat en wellicht zelfs een plaats in de volgende ronde van het bekertoernooi. Dit zou een knappe prestatie zijn van team en trainer.

  27-8-2006 Bekerwedstrijd LSV 1 – Kruisstraat 1 (3-5)

  Evenals afgelopen dinsdag is LSV er niet in geslaagd een goede eerste helft te doen volgen door een goede tweede helft.
  Na een 2 - 0 voorsprong bij rust en drie doelpunten van de sterk spelende Mark van der Struijk voor de thuisploeg, stond er aan het einde van de wedstrijd een ontluisterende 3 - 5 eindstand op het scorebord.
  LSV begon sterk aan de wedstrijd en zette de bezoekers uit Kruisstraat onder druk. Dit leidde in de 11e minuut al tot de terechte 1 - 0 voorsprong. De keeper van de bezoekers speelde de bal bij paniekerig uitverdedigen recht in de voeten van Mark van der Struijk. Die wist met dit buitenkansje wel raad en knalde de voorsprong op het scorebord. Ook in de 20e minuut was hij attent en tekende de 2 - 0 aan, door een goede aanval doeltreffend af te ronden. De bezoekers waren zwaar aangeslagen en rijp voor de definitieve knock-out. LSV kreeg ook goede kansen om de voorsprong uit te bouwen, maar de voorwaartsen verzuimden om de kansen te verzilveren. Deels door besluiteloosheid, deels door onnauwkeurigheid gingen fraaie kansen verloren, waardoor de stand tot aan de rust ongewijzigd bleef.
  Zoals wel vaker het geval is, kwam LSV slecht uit de rust, want na nauwelijks 1 minuut speeltijd in de tweede helft, produceerde M. v.d. Burgt de aansluitingstreffer, na slecht wegwerken in de LSV defensie. Nog in dezelfde minuut kreeg RKKSV al een goede kans op de gelijkmaker, maar de bal verdween, uit vrijstaande positie hoog over het doel van de thuisclub. In de daaropvolgende aanval had LSV zo maar weer op een marge  van 2 doelpunten kunnen komen, maar het diagonale schot van Mark van der Struijk verdween rakelings voorlangs het doel.
  Zoals de voetbalwetten het voorschrijven kun je wachten op een tegendoelpunt, wanneer je zelf de kansen niet benut. In de 62e minuut viel de gelijkmaker, toen H.Pennings vanaf de rand van het strafschopgebied vrij uit kon halen. Zijn schot stuiterde net voor de handen van doelman van Mourik en verdween onhoudbaar in het doel, 2 - 2. Met deze gelijkmaker verdween het zelfvertrouwen van de ploeg van trainer Ad van de Wiel en daalde het spelpeil van de thuisploeg naar een bedenkelijk niveau. De bezoekers roken bloed en straften de missers genadeloos af. In de 72e minuut was het B. Timmers die de 2 -3 aan liet tekenen. In de 76e minuut profiteerde M. v.d. Doelen van zwak uitverdedigen van LSV kant en tekende 2 -4 aan. In de 84e minuut viel het doek definitief toen M. van Rosmalen de bal van de voet van een van de LSV verdedigers plukte en de bal vervolgens fraai over de uitlopende van Mourik in het doel stiftte. Mark van der Struijk onderstreepte in de 88e minuut van de wedstrijd zijn vorm door bij de 2e paal een voorzet van Gabri Achaw te verzilveren. Ondanks zijn drie treffers kon ook van der Struijk zijn team niet voor een nederlaag behoeden. Door deze uitslag is LSV uitgeschakeld in de bekerstrijd en kan zich gaan richten op de competitie, die a.s. zondag begint met een thuiswedstrijd tegen

  3-9-2006 Competitiewedstrijd LSV 1 – SVG 1 (5-0)

  De eerste wedstrijd van LSV van het seizoen 2006 – 2007 eindigde in een eenvoudige overwinning voor de thuisclub. Nadat Joris van der Struijk in de 11e minuut de score vanaf de strafschopstip opende,
  liep het team van trainer Ad van de Wiel verder uit naar de uiteindelijke eindstand van 5 – 0.
  De thuisploeg zocht vanaf de aftrap de aanval en kreeg enkele kleine kansen om de score te openen. In de 11e minuut kreeg de thuisclub hulp van de scheidsrechter, die de bal op 11 meter van de keeper legde, nadat een verdediger van SVG de bal na wild uitverdedigen van een van zijn medespelers ongelukkig tegen zijn hand kreeg. De keeper van de bezoekers probeerde nog wel om Joris van der Struijk te intimideren voordat hij aan mocht leggen, maar was volslagen kansloos op diens inzet, 1 – 0. Na deze opsteker werd het spel van LSV echter onrustig waardoor de bezoekers zowaar enkele kansjes kregen op de gelijkmaker, maar de verdediging en goalie Bjorn Vlassak waren niet te vermurwen. Terwijl iedereen al dacht dat de rust met een 1 – 0 voorsprong van LSV zou worden gehaald, was het Dave Schoordijk die het op zijn heupen kreeg en vanaf het middenveld een solo inzette, waarbij hij diverse tegenstanders het bos instuurde. Zijn strakke voorzet vanaf de zijlijn werd door Mark van Der Struijk op waarde geschat en zijn steenharde kopbal sloeg achter de kansloze doelman van de gasten tegen het net, 2 – 0.
  In tegenstelling tot wat de laatste weken gewoonte was voor LSV, namelijk een mindere tweede helft na een goede eerste, was de thuisploeg nu wel bij de les en gaf weinig kansen weg. In de 58e minuut kwam LSV zelfs op 3 – 0 toen Gabri Achaw na, een steekpasje van de na de rust in het veld gekomen Rick Thomassen, vrij voor de doelman verscheen en deze met een bekeken schuiver passeerde. In de 84e minuut was het weer Achaw, die dit keer een steekpas van de zojuist ingevallen Alex Pimenta, doeltreffend af wist te ronden. Met een fraaie stift gaf hij de doelman van SVG wederom het nakijken, 4 – 0. Na deze treffer was het helemaal gedaan met het verzet van de bezoekers. In de 88e minuut liet Gerben Timmers de 5 – 0 aantekenen.
  Hij kreeg aan de zijlijn de bal aangespeeld door Maykel van Kasteren, passeerde een tegenstander en schoot in vanaf de punt van het strafschopgebied. De doelman van de gasten ging nog wel naar de hoek, maar zag de bal via zijn handen in het doel verdwijnen. In de resterende minuten kreeg LSV nog enkele fraaie kansen om de score verder uit te bouwen. In de 2e minuut van de toegekende extra speelminuten was Rick Thomassen nog het dichtst bij een treffer. Na een goede actie zag hij zijn inzet eindigen op de kruising, waardoor de wedstrijd dus eindigde met een welverdiende 5 – 0 overwinning van de formatie uit Lennisheuvel.
  Volgende week kunnen de mannen van trainer Ad van de Wiel laten zien dat dit resultaat geen toeval is. Ze gaan dan op bezoek bij Ons Vios in Tilburg, de ploeg die evenals LSV vandaag een sterke competitiestart kende, door met liefst 0 – 8 te winnen bij Broekhoven.

  10-9-2006 Competitiewedstrijd Ons Vios 1 – LSV 1 (3-0)

  Na de goede competitiestart van vorige week, lukte het het team van trainer Ad van de Wiel niet om vandaag deze lijn door te trekken.
  Zonder de geblesseerde Martijn van Helvoirt en Joris van der Struijk begon LSV te onzeker aan de wedstrijd, wat in de 8e minuut tot de openingstreffer van Ons Vios leidde.
  Het was de rappe Arwad Dap die een aanval doeltreffend af wist te ronden en de 1 - 0 op het bord zette. Na deze tegenvaller voor de Lennisheuvelnaren, wist LSV zich wel enigszins te herstellen, maar de thuisploeg was duidelijk beter op elkaar ingespeeld en de ene na de andere aanval, rolde dan ook op het doel van Bjorn Vlassak af.
  Vooralsnog capituleerde hij niet en wist af en toe knap redding te brengen. In de 43e minuut was een afstandsschot vanaf een meter of dertig ook hem te machtig.
  Het schot van Angelo Zegers verdween met een boog achter de geslagen Vlassak in het net, 2 - 0.
  Met deze stand ging de rust in. Na de thee, had LSV iets beter grip op het spel, maar tot echt grote kansen leidde dit vooralsnog niet.
  Wat de LSV-ers ook probeerden, de verdediging van de thuisploeg was niet te verschalken. Met name de doelman was keer op keer de situatie de baas.
  In de 33e minuut van de 2e helft was Gabri Achaw toch dicht bij een treffer, maar de keeper van Ons Vios, wist zijn inzet, met het nodige keepersgeluk, met de benen te keren.
  Toen de thuisploeg even later met 10 man kwam te staan, na een domme natrappende beweging van een van de verdedigers tegen Gerben Timmers, veerde LSV even op, maar was veel te gehaast, waardoor veel ballen niet aankwamen.
  In de slotminuut liep de thuisclub zelfs nog verder uit. Het was wederom Arwad Dap die, overigens wel vanuit buitenspelpositie en met het nodige geluk de bal voorbij doelman Bjorn Vlassak wist te frommelen.
  Alhoewel de uitslag hiermee wel iets geflatteerd uitviel, was er niets af te dingen op de overwinning van de thuisploeg.
  Trainer Ad van de Wiel kan met zijn mannen gaan werken aan de volgende wedstrijd, a.s. zondag. LSV ontvangt dan EDN '56 uit Haghorst op bezoek.

  17-9-2006 Competitiewedstrijd LSV 1 – EDN ’56 1 (3-2)

  LSV weet ook tweede thuiswedstrijd winnend af te sluiten.
  Ook de tweede thuiswedstrijd werd winnend afgesloten door het team van trainer Ad van de Wiel. Een goede eerste helft met een 3 - 0 voorsprong werd echter weer afgewisseld door een beduidend minder sterk tweede bedrijf, waarin de thuisploeg onnodig in de problemen kwam.
  Zoals de laatste wedstrijden gewoon is kwam LSV goed uit de startblokken en zetten de bezoekers vanaf de aftrap onder druk. Dit overwicht werd in de 13e minuut uitgedrukt in de terechte 1 - 0 voorsprong. Na een snelle aanval over veel schijven kapte spits Richard van Mourik zijn directe tegenstander uit, die niets anders restte dan hem met beide handen terug te trekken. Daar dit binnen de beruchte lijnen plaats vond, wees de scheidsrechter terecht naar de strafschopstip. Een klusje voor Joris van der Struijk, die de keeper de verkeerde kant op stuurde en beheerst de 1 - 0 voorsprong op het scorebord zette. Amper twee minuten later was het zelfs al 2 - 0 toen Richard van Mourik een goed genomen vrije trap van aanvoerder Arjan van Helvoirt beheerst met het hoofd wist af te ronden. De bezoekers uit Haghorst hadden het eerste half uur van de wedstrijd nagenoeg niets in de pap te brokken. De eerste kans kregen ze na 28 minuten spelen toen de bal via de onderkant van de lat terug het veld in stuiterde na een goed genomen vrije trap. De rebound werd door doelman Bjorn Vlassak knap tot hoekschop verwerkt. Alhoewel niet meer zo nadrukkelijk als het eerste halfuur van de wedstrijd hield LSV het heft in handen en toen Dave Schoordijk na 37 minuten, na een solo met een bekeken schuiver, de 3 - 0 wist aan te tekenen leken de bezoekers rijp voor een pak slaag. Vlak voor rust kregen de bezoekers nog een kans op een treffer, toen na een reeks misverstanden plots een aanvaller vrij voor Vlassak verscheen. Zijn lobje werd echter een prooi voor de doelman van LSV, waardoor er geen wijziging meer in de stand kwam
  Na de rust bleef aanvoerder Arjan van Helvoirt die groggy was na een botsing met een tegenstander vlak voor rust, achter in de kleedkamer. Dit had een aantal omzettingen in het veld tot gevolg die het spel van de thuisclub niet ten goede kwamen. Toen in de 55e minuut ook nog de 3 - 1 min of meer uit de lucht kwam gevallen rook de ploeg uit Haghorst toch nog een kansje en zette de verdediging van LSV onder zware druk. De tegentreffer kwam tot stand uit een toegekende vrije trap vanaf zo'n 20 meter van het doel. Alhoewel keeper Vlassak zijn muurtje uitgebreid had neergezet, wist Hubert Jan Verhoeven de bal met een curve om het muurtje in de korte hoek te krullen. Bjorn Vlassak die de andere hoek afdekte, dook nog wel maar zag de bal onhoudbaar in het doel verdwijnen. De bezoekers zochten hierna nog nadrukkelijker de aanval maar de hardwerkende verdediging van LSV zwichtte vooralsnog niet. In de 73e minuut kreeg de thuisploeg echter toch een nieuwe tegentreffer te verwerken. Wederom uit een dood spelmoment, wist de vrijstaande Rob van Dorst de bal bij de tweede paal binnen te koppen, 3 - 2. Verder liet LSV het gelukkig niet komen. Alhoewel de druk zeker niet minder werd, hield de hardwerkende verdediging en doelman Vlassak het doel verder schoon. Door het aanvallende spel van de bezoekers kreeg LSV voorin wat meer ruimte, maar de aanvallers slaagden er niet in de kansjes in doelpunten om te zetten. In de laatste minuut van de officiële speeltijd was de wederom sterk ingevallen Alex Pimenta nog het dichts bij de 4 - 2. Zijn volley werd echter door de doelman van EDN '56 met een katachtige reactie tot hoekschop verwerkt, waardoor de score niet meer wijzigde. Ondanks de mindere tweede helft was trainer Ad van de Wiel tevreden met het resultaat.
  Volgende week gaat LSV op bezoek bij het naburige Real Lunet. Een tegenstander die de competitie goed begonnen is en 7 punten wist te behalen uit de eerste 3 wedstrijden. Op sportpark 'Bergenshuizen' wordt om 14.30 afgetrapt.

  24-9-2006 Competiewedstrijd Real Lunet 1 – LSV 1 (5-0)

  Het vaandelteam van LSV leed vandaag een kansloze nederlaag bij Real Lunet in Vught. De uiteindelijke 5 - 0 eindstand was niet eens geflatteerd te noemen
  Anders dan we de laatste weken gewend zijn van het team van trainer Ad van de Wiel kwam LSV te traag uit de startblokken. Daar ook de thuisploeg rustig begon speelde het spel zich in de beginfase voornamelijk op het middenveld af. Toen Real echter wat gas bij gaf, werden de verhoudingen voor vanmiddag snel duidelijk. Het spel van de thuisploeg was voor de liefhebber van het spelletje puur genieten. Snel de bal rondspelen en een keer raken was het devies bij de thuisploeg dat in de twaalfde minuut tot de verdiende openingstreffer leidde, toen W. Dankers een vanaf de achterlijn teruggespeelde bal beheerst langs doelman Bjorn Vlassak tegen de touwen schoot. Toen Mitchel van Dongen in de 21e minuut opnieuw een snelle aanval doeltreffend af wist te ronden was al duidelijk dat er voor LSV vandaag weinig eer te behalen was. In de 30e minuut kwam LSV nog goed weg toen een afstandsschot van een van de middenvelders onhoudbaar op de lat uiteenspatte boven doelman Bjorn Vlassak. Voornamelijk door slordig en zelfzuchtig spel van de thuisploeg werd de rust gehaald met een 2 - 0 stand.
  Na de rust leek LSV zich enigszins te herstellen en werd de tegenstander eerder vastgezet, waardoor het spel zich verder van het eigen doel afspeelde. LSV schiep zich zelfs enige kansen op een tegentreffer, maar deze werden helaas geen van allen benut, onder meer door goed keeperswerk van de sluitpost van de thuisclub. Doordat LSV aandrong ontstond er achterin echter wel meer ruimte voor Real Lunet, wat in de 62e minuut meedogenloos werd afgestraft. Na alweer een snel uitgevoerde, goed lopende aanval, was het wederom Dankers die doelman Bjorn Vlassak volslagen kansloos liet, 3 - 0. Door hard werken van de LSV verdediging en door uitermate goed werk van doelman Vlassak bleef deze stand lang op het bord staan. Ondanks dat ook het middenveld en de aanvallers van LSV er het beste van probeerden te maken en zich ook wel wat kansjes wisten te scheppen hield de thuisploeg het beste van het spel. Lange tijd leek het er op dat het einde met deze 3 - 0 stand zou worden gehaald. Maar de thuisploeg had nog een toegift in petto voor de supporters. Na een wederom werkelijk schitterend uitgevoerde aanval was het Emercio Jongejans die de bal met een fraaie voetbeweging, onhoudbaar voor doelman Vlassak, in de kruising draaide, 4 - 0 in de 88e minuut. Nog was de beker niet leeg voor het team van trainer Ad van de Wiel, want ver in blessuretijd verscheen Dankers weer vrij voor doelman Vlassak en tekende beheerst de 5 - 0 aan. Even later leek het nog erger te worden toen Jongejans wederom een schot naar de kruising stuurde. Gelukkig wist Bjorn Vlassak er nog een handje tegen te krijgen, waardoor de bal rakelings langs het doel verdween. De aansluitende hoekschop leverde niets meer op en de goed leidende scheidsrechter maakte even later een einde aan deze sportief gespeelde wedstrijd.
  Volgende week gaat het team van Ad van de Wiel in de herkansing. Op sportpark LSV wordt dan om 14.30 aangetreden tegen VCB.

  1-10-2006 LSV 1 -VCB 1 (2 – 1)

  Anders dan de uitslag doet vermoeden boekte LSV vandaag een 'simpele' overwinning. Alhoewel de ruststand met 0 - 0 op de borden werd bereikt, had LSV de wedstrijd toen al lang en breed in de knip kunnen hebben
  De eerste 25 minuten waren voor de thuisploeg die de wedstrijd compleet in handen had. De bezoekers uit Biezenmortel kwamen er niet aan te pas en als LSV na deze periode op een riante 3 - 0 voorsprong had gestaan hadden de bezoekers daar niks tegen in kunnen brengen. Op de een of andere manier lukte het LSV echter niet om de score open te breken. In de openingsfase vielen er open kansen te noteren voor, Dennis Pimenta die na een bekeken voorzet van broer Alex, de bal net op zijn verkeerde voet kreeg aangespeeld. Dave Schoordijk die vrij voor de keeper naast mikte en Richard van Mourik die na een indrukwekkende solo de bal tegen de uitlopende goalie van de gasten opschoot. Ook de vandaag goed op dreef zijnde Gerben Timmers miste het doel op een haar na toen hij knap naar binnen draaiend zijn tegenstander het nakijken gaf, de bal verdween helaas net langs de verkeerde kant van de kruising.
  Hierna kwamen de bezoekers iets beter in het spel en wisten zich zelfs enkele goede kansen te scheppen. In de 40e minuut kregen de gasten de beste kans van de hele wedstrijd toen de spits, volledig vrijstaand bij de tweede paal, doelman Bjorn Vlassak op de knieën had, maar geheel in stijl van deze eerste helft, tikte hij de bal naast het gapend lege doel. Alhoewel na deze kansjes voor VCB het team van trainer Ad van de Wiel de wedstrijd weer controleerde werd de rust met de bekende brilstand gehaald.
  Na de thee kwam LSV uitstekend uit de kleedkamer en zette de bezoekers vanaf de aftrap onder zware druk. In de 48e minuut was het Dennis Pimenta die zijn directe tegenstander uit kapte en vervolgens zijn voorzet, onhoudbaar in de kruising achter de doelman zag verdwijnen. Daarmee de meer dan verdiende 1 - 0 voorsprong op het scorebord aantekenend. Deze treffer luidde een fase in waarin een ontketend LSV frank en vrij de aanval zocht. En met succes, want twee minuten later was het Richard van Mourik die na een uittrap van doelman Vlassak, zijn directe tegenstander fraai uit wist te spelen en met een subtiel tikje ook de doelman het nakijken gaf. Vervolgens drukte hij de bal, ondanks een wanhopige sliding van een van de verdedigers, beheerst tegen de touwen, 2 - 0. Even later leek LSV zelfs op 3 - 0 te komen, maar de scheidsrechter had goed gezien dat van Mourik de bal met de hand achter de doelman van VCB werkte, waardoor dit feest voor de thuisploeg niet doorging. Alhoewel de bezoekers hierna, noodgedwongen weliswaar, de verdedigende stellingen verlieten en vol op de aanval speelden, wist de verdediging onder leiding van de vandaag laatste man spelende Joris van der Struijk, de uitblinkende rechtsback Remco Verhoeven en niet in de laatste plaats doelman Bjorn Vlassak het gevaar te keren. Doordat de bezoekers vol op de aanval speelden, kreeg LSV uiteraard meer ruimte en dientengevolge ook goede kansen om de voorsprong uit te bouwen. Alex Pimenta kreeg de beste gelegenheid, toen hij vrij voor de doelman van VCB verscheen. De goalie kreeg echter nog net een voetje tegen de bal, waardoor deze kans eindigde in een hoekschop.
  In de slotminuten van de wedstrijd kreeg de thuisploeg nog benauwde ogenblikken te verwerken. In de 87e minuut kregen de bezoekers een hoekschop, waaruit de 2 - 1 werd aangetekend. Aanvoerder Arjan van Helvoirt passeerde zijn eigen doelman, toen deze onder de hoekschop doorliep en de bal, weliswaar ongelukkig, via de knie van van Helvoirt over de eigen doellijn zag stuiteren. In de allerlaatste minuut had het zelfs zomaar 2 - 2 kunnen zijn. Wederom uit een hoekschop werd de bal ingeschoten maar gelukkig wist Maykel van Kasteren het gevaar op de doellijn te keren, waardoor de, verdiende, overwinning werd veiliggesteld.
  Volgend weekeinde mag de hoofdmacht van LSV gaan proberen om de eerste punten te gaan pakken in een uitwedstrijd.  Met een zelfde inzet als vandaag en wat meer geluk in de afwerking moet die klus, tegen het laag geklasseerde, SVSOSte klaren zijn voor de mannen van trainer Ad van de Wiel

   

  8-10-2006 SVSOS 1 – LSV 1 (4 – 0)

  Zware Nederlaag voor LSV in Biest-Houtakker.
  Ook in de derde uitwedstrijd van dit seizoen wist het vaandelteam van LSV geen potten te breken en liep het tegen een zware 4 - 0 nederlaag op.
  Het ontbreken wegens blessures van Gerben Timmers en Joris van der Struijk en wegens van vakantie van Gabri Achaw mag tegen dit soort tegenstanders niet als excuus gelden, maar geeft wel aan dat de basis smal is voor trainer Ad van de Wiel.

  Hoewel de trainer voor de wedstrijd benadrukte dat zijn team er niet vanuit mocht gaan dat tegenstander SVSOS uit Biest-Houtakker een makkelijke tegenstander zou zijn, die wel even verslagen zou worden, begon LSV slap en ongeconcentreerd aan de wedstrijd. Uit de eerste serieuze aanval van de thuisploeg viel de openingstreffer, toen aanvoerder Frank van Dijk, de bal na ongelooflijk flipperkastvoetbal in de LSV verdediging de bal op de rand van de zestien meter, voor zijn voeten zag vallen.
  Zijn uithaal verdween onhoudbaar voor doelman Vlassak in het doel, 1 - 0 voor de thuisploeg na 9 minuten spelen. Hierna herstelde LSV zich wel enigszins en kreeg ook wel een paar kansjes, maar deze werden geen van allen benut. Met name Michael van Kasteren onderscheidde zich in positieve zin, door een paar maal door de verdediging van de thuisploeg te dringen, maar zijn acties konden niet doeltreffend worden afgerond door de spitsen.
  Ook werd hij een paar keer behoorlijk hard aangepakt, waar de scheidsrechter ook wel voor floot, maar de dader verder ongestraft liet. De beste kans voor LSV viel te noteren in de slotfase van de 1e helft, toen Alex Pimenta de bal goed inkopte, na een voorzet op maat van broer Dennis. Helaas voor hem en LSV was de doelman van de thuisclub goed bij de les en wist de bal in een reflex tot corner te verwerken. Deze hoekschop leverde niets op en de rust werd bereikt met een 1 - 0 voorsprong voor de thuisclub.
  In de rust wisselde trainer Ad van de Wiel voorstopper Ronnie van Kasteren in tegen spits Mark van der Struijk, in de hoop om met een drie mans voorhoede de druk op de verdediging van de tegenstander op te kunnen voeren en de gelijkmaker te forceren. Helaas pakte deze wissel slecht uit, doordat de voorhoede van SVSOS hierdoor de ruimte kreeg om gebruik te maken van hun snelheid. In de 50e minuut resulteerde dit in de 2 - 0 voor de thuisploeg, toen opnieuw aanvoerder Frank van Dijk doelman Vlassak het nakijken gaf. Uit een makkelijk gegeven vrije trap, verscheen hij plotsklaps vrij voor de LSV doelman en zag zijn kopbal, weliswaar met enig geluk, maar wederom onhoudbaar in het doel verdwijnen. Na deze tegenslag verdween het laatste restje discipline uit het spel en ging LSV ongecontroleerd in de aanval, waardoor de deur wagenwijd werd opengezet voor de thuisploeg, die er lustig op los counterden. Dat de teller uiteindelijk bij 4 - 0 bleef steken was vooral te danken aan het goede keeperswerk van Bjorn Vlassak, die verschillende keren de situatie meester was in 1 tegen 1 situaties. Ook hij kon echter niet voorkomen dat de razendsnelle Gijs van de Wiel (geen familie van), in de 65e en 79e minuut de score wist op te voeren naar 4 - 0.
  Trainer Ad van de Wiel gaf na afloop te kennen bepaald niet vrolijk te zijn geworden van het vertoonde spel en zei te hopen dat zijn mannen zich volgende week zondag, in de thuiswedstrijd tegen het laag geklasseerde Broekhoven, van een andere kant laten zien en dat dit een eenmalige inzinking blijkt te zijn.

  15-10-2006 LSV 1 – Broekhoven ( 3 – 1 )
  Flitsende opening van LSV – Broekhoven.
  Ook de vierde thuiswedstrijd werd een overwinning voor de thuisploeg. Al na 39 seconden stond de 1 - 0 op het scorebord. Zonder dat de bezoekers de bal ook maar een keer hadden aangeraakt, nam LSV via Dave Schoordijk de leiding.
  Vanaf de aftrap werd de bal breed gelegd en bij de zijlijn volgde een overtreding op Alex Pimenta. Vervolgens liep de laatste man van de bezoekers onder de vrije trap van aanvoerder Arjan van Helvoirt door. Dave Schoordijk profiteerde dankbaar van deze misser en passeerde de doelman van de bezoekers op fenomenale wijze, 1 - 0 na exact 39 seconden. De bezoekers waren nauwelijks bekomen van de schrik toen de bal in de 9e minuut door de scheidsrechter op de stip werd gelegd. Na een fraaie solo van Richard van Mourik werd deze binnen de beruchte lijnen gevloerd. Deze klus werd door, Joris van de Struijk bekwaam uitgevoerd, doelman de verkeerde kant op en 2 - 0.
  Broekhoven herstelde zich ditmaal iets beter van de tegenslag en drie minuten later stond de 2 - 1 op het scorebord. Uit een goed genomen hoekschop was het de vrijgelaten Lapkowski die de bal onhoudbaar voor doelman Vlassak tegen het net kopte. Na deze vlotte openingsfase was de wedstrijd meer in evenwicht alhoewel LSV zich wel de betere kansen bleef scheppen. Zo was het in de 25e minuut dat Dave Schoordijk door de sterk spelende Roy van Pinksteren vrij voor de doelman werd gezet. Alhoewel de doelman duidelijk met beide handen Schoordijk naar de grond haalde en de scheidsrechter de fluit al aan de lippen had, bedacht deze zich kennelijk dat dit een beetje teveel van het goede zou zijn en liet doorspelen. Het enige foutje van de man in het zwart die verder een goede partij floot en de wedstrijd goed aanvoelde. In de slotfase van de eerste helft kreeg LSV nog enkele beste kansen om de voorsprong uit te breiden. Van Pinksteren zag een schuiver net voorlangs het doel gaan en de kopbal van Alex Pimenta, die de bal na een flitsende actie van Richard van Mourik volledig vrijstaand misschien beter had kunnen controleren, verdween net langs de verkeerde kant van de kruising, waardoor de rust met de 2 - 1 voorsprong van de thuisploeg werd gehaald.
  Het begin van de tweede helft was ongeveer een kopie van de eerste. Binnen een minuut na de hervatting stond de 3 - 1 op het scorebord. Ditmaal was het Alex pimenta die na een steekpass van Richard van Mourik zijn directe tegenstander zijn hielen liet zien en ook de uitlopende doelman het nakijken gaf. Tegelijk met de 3 - 1 stand sprong de tijd op 46 minuten. Na deze wederom flitsende opening nam het team van trainer Ad van de Wiel gas terug,
  waardoor de bezoekers meer ruimte kregen om het spel richting doelman Bjorn Vlassak te verplaatsen. Ondanks deze ruimte stichtten de voorwaartsen van de bezoekers weinig gevaar. Veelzeggend is het dat de beste kans die ze in de tweede helft kregen het gevolg was van een misverstand in de achterhoede van LSV, waardoor doelman Vlassak genoodzaakt was de bal blind uit te verdedigen. Zijn trap werd opgevangen door een van de middenvelders, die geen moment aarzelde en de bal richting het verlaten doel volleyde. Zijn pech was dat de bal via de lat terug het veld in stuiterde in de handen van de terug sprintende LSV goalie. Na deze gemiste kans was het over met Broekhoven en domineerde LSV de wedstrijd. In de laatste 15 minuten kreeg LSV volop kansen om de voorsprong uit te breiden, maar dankzij reddingen op de doellijn en twee schoten op de lat wisten de bezoekers hun doel verder schoon te houden.
  Komend weekend heeft het vaandelteam van LSV geen competitieverplichtingen. A.s. zondag wordt er, in Lennisheuvel, geoefend tegen Nieuw Woensel. De zondag daarop staat de derby tegen Spoordonkse Boys op het programma. Wellicht dat uitgerekend daar de eerste punten op vreemde bodem kunnen worden bijgeschreven.

  29-10-2006 Spoordonkse Boys 1 – LSV 1 (1 -2 )

  De Derby tussen Spoordonkse Boys en LSV eindigde in een 1 - 2 overwinning voor de ploeg uit Lennisheuvel. Deze zege kwam allerminst gemakkelijk tot stand en op basis van de inzet en het lef had de thuisploeg zeker recht op minimaal een puntendeling. Het team van trainer Ad van de Wiel, wist echter de verkregen voorsprong tot het einde vast te houden, niet in de laatste plaats met dank aan de uitblinkers, doelman Bjorn Vlassak en laatste man Joris van der Struijk, die met fantastische reddingen en beheerst ingrijpen de gelijkmaker wisten te voorkomen.
  Het begin van de wedstrijd werd door beide teams aftastend gespeeld. Toch had de wedstrijd heel anders kunnen verlopen, wanneer de grensrechter na vijf minuten spelen, van de thuisclub niet had aangegeven dat de bal over de zijlijn was geweest, voordat de voorzet de volledig vrijstaande spits van Spoordonkse Boys bereikte, die vervolgens beheerst de bal voorbij Vlassak plaatste. Weliswaar was deze voorzet mogelijk door de reactie van LSV verdediger Remco Verhoeven op het vlagsignaal, en dus niet ingreep, maar wanneer de grensrechter zijn vlag had teruggetrokken, had deze treffer de voorsprong kunnen betekenen voor Spoordonkse Boys.
  Gelukkig was hij zo sportief om te volharden in zijn waarneming, waardoor de scheidsrechter de treffer annuleerde.
  De LSV spelers waren nu echter wel gewaarschuwd en gingen de duels feller aan. Gaandeweg greep LSV het initiatief. Met name Maykel van Kasteren soleerde enkele malen gevaarlijk door de linkerflank van de verdediging van Spoordonkse Boys. In de 17e minuut leidde dat tot de openingstreffer. Na weer eens voorbij een aantal tegenspelers te zijn gesneld bereikte hij de achterlijn. Zijn voorzet werd bij de eerste paal verlengd door Richard van Mourik. Met de vrijstaande Roy van Pinksteren in zijn rug was het verdediger Vroomans die de bal met de punt van de schoen, onhoudbaar voor zijn goalie, in het eigen doel zag verdwijnen. Na deze tegenvaller was de thuisploeg duidelijk aangeslagen en had LSV de wedstrijd onder controle. In de 30e minuut was het wederom Maykel van Kasteren die spits Richard van Mourik wist te bereiken. Deze passeerde zijn directe tegenstander en draaide slim het strafschopgebied in. Tussen drie tegenstanders was het wachten op de overtreding, die dan ook grif volgde.
  Gedecideerd wees de scheidsrechter naar de strafschopstip. Laatste man Joris van der Struijk plaatste zich achter de bal en benutte de penalty beheerst, 2 - 0. In het restant van de eerste helft kreeg LSV de gelegenheid om de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken, maar ook Spoordonkse Boys had zo maar de aansluitingstreffer kunnen scoren. Na een misverstand in de achterhoede van LSV verscheen Putmans vrij voor doelman Vlassak. Zijn inzet strande echter op de binnenkant van de paal om vervolgens met een boogje net langs de, voor de thuisploeg verkeerde kant van de andere paal, achter het doel te verdwijnen. De doelman van de thuisclub hield zijn team in de slotminuut in de wedstrijd. Na weer een snelle aanval over rechts belande de bal voor de voeten van Roy van Pinksteren, die zijn inzet met een katachtige reflex tot hoekschop verwerkt zag worden, waardoor de thee met een 0 - 2 stand kon worden genuttigd.
                  Trainer Ad van de Wiel had zijn pupillen er in de rust al op gewezen dat de thuisclub zich nog niet gewonnen zou geven en in het tweede bedrijf zouden strijden voor een beter resultaat. Dat was niks teveel gezegd, want Spoordonkse Boys ging vanaf de aftrap vol in de aanval en zette de verdediging van LSV onder zware druk. Vooralsnog wist LSV de aanvallen vrij simpel te ontregelen. Tot de 63e minuut, toen spits Putmans iets teveel ruimte kreeg en vanaf de punt van het strafschopgebied de bal voorbij een kansloze Bjorn Vlassak in de verre kruising krulde. Na deze aansluitingstreffer ging de thuisploeg nog nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker. Toen ook verdediger Martijn van Helvoirt kort daarna met een blessure het veld verliet leek het een kwestie van tijd tot de gelijkmaker zou vallen.
  Ondanks dat Dennis Pimenta op het middenveld node gemist kon worden nam hij toch de verdedigende taken van van Helvoirt over en kwam vervanger Rick Thomassen het middenveld versterken. De trainer van de thuisclub stuurde na deze wissel zelfs een vierde spits het veld in. Zoals reeds gezegd leverde dit offensief een aantal beste kansen op, maar wist LSV het doel schoon te houden door keihard werken en de klasse van doelman Vlassak die verschillende keren handelend op moest treden bij doorgebroken tegenstanders. Zo voorkwam hij een zeker lijkende treffer, door de bal in een reflex en met een hand tot hoekschop te verwerken, toen de spits van Spoordonk vrij voor hem verscheen. Even later was het Joris van der Struijk die op het laatste nippertje een treffer wist te voorkomen, door de bal uit de kruising te koppen, nadat de LSV goalie al geslagen was. Uiteraard kreeg LSV door de aanvalsdrift van de thuisploeg in de slotfase ruimte om te counteren. In de laatste vijf minuten vielen kansen te noteren voor de invallers Gabri Achaw en Robbie de Groot, die samen met de andere invaller Rick Thomassen voor gevaarlijke situaties voor het vijandelijke doel wisten te zorgen. Achaw zag zijn kopbal echter net naast de verkeerde kant van de paal verdwijnen en de inzet van de Groot verdween in het zijnet. Toen de scheidsrechter na een viertal bijgetelde minuten blessuretijd voor het einde floot van de fair verlopen wedstrijd, was de vreugde bij de LSV-ers en de talrijk meegereisde supporters dan ook erg uitbundig en verlieten spelers en publiek van de thuisclub teleurgesteld het veld.
  "Hoe jammer het ook is voor Spoordonkse Boys, eindelijk hebben we eens een keer het geluk aan onze zijde gehad vandaag en is de eerste uitoverwinning een feit" aldus een duidelijk opgeluchte Ad van de Wiel. Door deze overwinning stijgt LSV naar de 3e plaats op de ranglijst. Komende zondag moet LSV deze positie zien te verdedigen in de volgende uitwedstrijd tegen het de laatste weken veel scorende Hilvaria.

  5-11-2006 Hilvaria 1 – LSV 1 ( 3 – 1 )

  Na een snelle achterstand liep LSV de hele eerste helft achter de feiten aan. Na een veel te slap begin nam de thuisploeg in de 4e minuut al de leiding. Rechtsback Remco Verhoeven werd er door zijn directe tegenstander uitgelopen, ook Ronnie van Kasteren gaf de tegenstander teveel ruimte.
  Doelman Bjorn Vlassak kreeg nog wel een handje tegen de bal, maar zag deze vervolgens voor de voeten van de volledig vrijstaande Rob van Gool vallen, die eenvoudig de bal in het lege doel kon schuiven, 1 - 0. Na deze tegenvaller ging LSV wel geconcentreerder maar zeker niet beter voetballen. Hierdoor had de thuisploeg de gehele eerste helft een optisch overwicht, maar wist ook niet tot scoren te komen, waardoor de rust bereikt werd met een krappe 1 - 0 voorsprong voor Hilvaria.
                  Na de thee kwam het team van trainer Ad van de Wiel sterk terug. Ondanks een paar goede kansen duurde het tot de 59e minuut, alvorens LSV verdient op gelijke hoogte kwam. Roy van Pinksteren draaide weg van zijn tegenstander en bediende de op links vrijstaande Richard van Mourik, die vervolgens een tweetal tegenstanders het nakijken gaf en de bal vanaf de punt van het strafschopgebied met een fraaie curve steenhard voorbij de vergeefs duikende doelman in de verre hoek krulde, 1 - 1.
  Na de gelijkmaker had LSV het betere van het spel en kreeg ook een paar beste kansen om de score in het voordeel van de bezoekers te doen kantelen. Zo was Dave Schoordijk dicht bij een treffer. Zijn inzet na een knappe solo, was echter te zacht om de doelman van de thuisploeg te verschalken. In de 73e minuut was Martijn van Helvoirt dicht bij een doelpunt. Na een vrije trap van Dennis Pimenta viel de bal voor de voeten van de volledig vrijstaande linksback. Hij realiseerde zich echter niet dat hij zoveel ruimte kreeg en knalde de bal te gehaast naast de verkeerde kant van de paal. Even later was broer Arjan dicht bij een treffer maar zijn kopbal na een hoekschop scheerde juist over de lat. Het leek een kwestie van tijd alvorens LSV op voorsprong zou komen.
  Totdat het in de 83e minuut fout ging. Spits van Mourik verspeelde de bal op de rand van het strafschopgebied van de tegenstander die vervolgens meteen diep werd gespeeld op de snelle spits van Hilvaria. Doordat de achterhoede van LSV te ver naar voren was opgeschoven, lag er een gapend gat in de verdediging, waar Hilvaria dankbaar gebruik van maakte. De voorzet belande uiteindelijk voor de voeten van Frank Vinken die volledig vrij op doelman Bjorn Vlassak afstoomde. De eerste inzet wist Vlassak nog te pareren, maar hij kreeg de bal niet onder controle, waarna Vinken in tweede instantie doeltreffend af wist te ronden. Nauwelijks 1 minuut later kreeg LSV de rekening gepresenteerd van de jacht op de gelijkmaker. Een breedtepass werd onderschept en de bal werd vervolgens weer in de vrije ruimte gespeeld achter de opgedrongen LSV verdediging. De terug sprintende Dennis Pimenta kon vervolgens de bal niet onderscheppen waardoor P. Schellekens frank en vrij voor doelman Vlassak verscheen, die dan ook kansloos was op zijn inzet, waardoor de 3 - 1 een feit was en de wedstrijd gespeeld. Alhoewel LSV in de laatste 5 minuten nog wel aandrong en zelfs nog dicht bij de aansluitingstreffer kwam, was de wedstrijd gespeeld en droop het team van Ad van de Wiel teleurgesteld af.
  Volgende week speelt LSV een thuiswedstrijd tegen het sterke SET. Met een zelfde inzet als vandaag in de tweede helft moet het mogelijk zijn om de punten in Lennisheuvel te houden.

  12-11-2006 LSV 1 – SET 1 ( 1 – 3 )

  Zondag verloor LSV voor her eerst dit seizoen een thuiswedstrijd. Het bezoekende SET uit Tilburg was vandaag het gelukkigst, waardoor ze na 90 minuten met een 1 - 3 overwinning uit Lennisheuvel vertrokken.

  In de eerste helft waren beide teams volledig gelijkwaardig. Aan beide kanten waren weliswaar kleine kansen te noteren maar de strijd wikkelde zich toch voornamelijk op het middenveld af, waardoor de ruimtes klein waren en dientengevolge veel balverlies werd geleden. Zoals gezegd kregen beide teams kleine kansen om uit te breken en gevaarlijk te worden, maar door geconcentreerd keepen van beide goalies bleef de stand lange tijd 0 – 0. Tot in de 2e minuut van de extra toegekende tijd, toen Juan Rochas van de bezoekers, weliswaar vanuit buitenspelpositie vertrekkend, vrij voor doelman Bjorn Vlassak opdook. Zijn inzet werd nog wel aangeraakt door Vlassak, maar rolde uiteindelijk tergend traag het verlaten doel in. Ondanks hevige protesten van de doelman en de spelers van LSV bleef de scheidsrechter bij zijn besluit en keurde de treffer goed, 0 – 1 ruststand derhalve.

                  Na de thee gingen de mannen van Ad van de Wiel vol in de aanval, op zoek naar de gelijkmaker. In de beginfase van de tweede helft kreeg LSV diverse vrije trappen te nemen. Uit een van die vrije trappen wist Roy van Pinksteren in de 52e minuut de gelijkmaker aan te tekenen. Zijn inzet verdween langs de muur via de handen van de keeper in de lange hoek, 1 – 1. Na de gelijkmaker kreeg LSV grip op de tegenstander en schiep zich enkele goede kansen om op voorsprong te komen. Zo kreeg Richard van Mourik de gelegenheid het hoofd te zetten tegen een voorzet van Gabri Achaw . Hij kon de bal echter niet voldoende snelheid meegeven waardoor de keeper van de gasten er nog een handje tegen kon krijgen. Even later was Gabri Achaw dicht bij een treffer, toen hij een voorzet van Gerben Timmers op juiste waarde wist te schatten en met een fraaie snoekduik richting het doel wist te koppen. Helaas verdween zijn kopbal net over de kruising. Weer even later was het Gerben Timmers, die in de tweede helft zijn rentree maakte na ruim een maand blessureleed, die in schietpositie werd gebracht door van Pinksteren. Zij schot werd echter gekraakt door een verdediger en verdween ruim langs het doel. De aansluitende hoekschop leverde niets op. Door al deze aanvallende aspiraties, werden de verdedigende taken verwaarloosd en evenals vorige week ging het dan ook mis. In de 72e minuut plaatste SET een snelle counter en alhoewel de verdediging een numerieke meerderheid had, kwam de bal bij spits Ricardo van Beerendonk, die volledig vrijstond op de rand van de zestien. Zijn diagonale inzet was ook doelman Vlassak te machtig en betekende de 1 – 2 voorsprong voor de bezoekers. Alhoewel LSV na deze tegenvaller nog wel probeerde iets aan de achterstand te doen, was het zelfvertrouwen geknakt en bleef SET vrij eenvoudig overeind. Toen van Beerendonk in de 86e minuut zijn tweede treffer en de 1 – 3 voor de bezoekers uit Tilburg op het scorebord wist te zetten, was de strijd gestreden.

  Ondanks de nederlaag zag trainer Ad van de Wiel toch een redelijk voetballend maar vooral hard werkend LSV. ‘Met dezelfde inzet zijn er volgende week zeker mogelijkheden tegen Jong Brabant in Berkel Enschot’, aldus een teleurgestelde van de Wiel.

   

  19-11-2006 Jong Brabant 1 – LSV 1 ( 0 – 0 )

  In een slechte wedstrijd, op een moeilijk bespeelbaar veld, deelden de teams van Jong Brabant en LSV zowel in de malaise als de punten.
  De eerste helft had eigenlijk net zo goed schriftelijk afgehandeld kunnen worden. Er vielen nagenoeg geen wapenfeiten te noteren, of het zou die ene keer moeten zijn, toen doelman Bjorn Vlassak zich moest strekken om een inzet, ten koste van en corner, onschadelijk te maken. Van LSV zijde was Rick Thomassen bijna succesvol na een indrukwekkende slalom. Zijn inzet verdween echter net over de deklat. De thee werd dan ook terecht met de bekende brilstand genuttigd.
                  In de tweede helft werd het spelpeil zeker niet beter, maar kregen beide teams zeker kansen om de score open te breken. In de 58e minuut was Gabri Achaw dicht bij een doelpunt, maar zijn kopbal stuiterde via de lat, terug het veld in. Ook de meegelopen Robbie de Groot en Richard van Mourik konden de bal niet de juiste richting meegeven, waardoor deze uiteindelijk naast het doel over de achterlijn rolde.
  In de 72e minuut ontsnapte LSV aan een achterstand toen een vrije trap voor de thuisclub, onhoudbaar voor Bjorn Vlassak, via de kruising terug het veld in sprong. Hierna ontwikkelde de thuisploeg een licht overwicht en kreeg in die periode een paar uitstekende kansen om alsnog de wedstrijd naar zich toe te trekken. Na een knappe solo van de linksbuiten verdween zijn inzet, gelukkig voor LSV juist langs de goede kant van de kruising, over de achterlijn. Toen dezelfde speler een minuut later zijn spits vrij voor doelman Vlassak zette, leek het dan toch te gaan gebeuren. Helaas voor de thuisploeg, stuiterde de bal op het moment suprême, iets op, waardoor de spits zijn inzet huizenhoog over het doel zag verdwijnen. Trainer Ad van de Wiel vond het tijd om in te grijpen en wisselde de geblesseerde Remco Verhoeven en de moegestreden Robbie de Groot, voor Roy van Pinksteren en Alex Pimenta. Mede hierdoor en het feit dat Maykel van Kasteren de gevaarlijke linksbuiten ging bewaken ontworstelde LSV zich aan de druk van de thuisploeg en kreeg zelfs nog enkele beste kansen om de score te openen. Zo was Roy van Pinksteren dicht bij een doelpunt, maar de doelman wist zijn vrije trap, zij het met de grootst mogelijke moeite tot hoekschop te verwerken. Even later was Alex Pimenta dicht bij een doelpunt toen hij de bal goed inkopte, maar helaas juist tegen een medespeler aan, die dus ongewild een treffer voorkwam. De rebound van Gerben Timmers verdween vervolgens voorlangs het doel. Even later was het LSV weer dat aan tegentreffer ontsnapte. Na een scrimmage voor het doel, was het uiteindelijk Ronnie van Kasteren die de bal tot hoekschop wist te verwerken. Dat hij dit via de paal deed, paste geheel in het spelbeeld van deze wedstrijd. Het slotaccoord was voor LSV. In de allerlaatste minuut van de wedstrijd wist Roy van Pinksteren spits Richard van Mourik te vinden, die de bal knap met de borst controleerde en vervolgens vrij voor de doelman van de thuisclub verscheen. Maar zoals al de hele wedstrijd wilde de bal gewoon niet tussen de palen. De inzet van de LSV spits verdween voorlangs het doel. Daarmee eindigde de wedstrijd zoals die was begonnen met een 0 - 0 stand. Beide trainers waren het er na afloop over eens dat de puntendeling terecht was en de wedstrijd geen winnaar verdiende.
  Omdat dit de laatste wedstrijd was uit de eerste speelronde, memoreerde trainer Ad van de Wiel het feit dat LSV dit seizoen al een punt meer wist te halen dan in het hele vorige seizoen. 'Ik ga nog steeds voor een plaats bij de eerste vier en hieraan gekoppeld een plaats in de nacompetitie' aldus de trainer van LSV.
  Volgende week begint zijn team aan de terugronde. LSV gaat dan op bezoek bij SVG, de tegenstander die in de eerste wedstrijd van dit seizoen met duidelijke cijfers werd verslagen. 'Maar dat is geen garantie, dat we ze uit ook wel even kunnen verslaan', waarschuwde van de Wiel.

   3-12-2006 SVG 1 – LSV 1 ( 0 – 1)

  Joris van der Struijk matchwinner in Tilburg.
  LSV wist vandaag de punten mee te nemen naar Lennisheuvel. Het Tilburgse SVG werd simpel verslagen. Ondanks dat er aan het einde van de wedstrijd een magere 0 - 1 op het scorebord prijkte, had LSV de hele wedstrijd een overwicht en kreeg het diverse kansen om de score een beter aanzien te geven.
  In de eerste helft speelde LSV met de straffe wind, die recht over het speelveld waaide, tegen. Dit bleek echter meer een voordeel te zijn, want de thuisploeg had veel moeite met deze wind waardoor bijna alle passes ofwel over de achterlijn verdwenen of veilig in de armen van de weer uitstekend keepende Bjorn Vlassak eindigden. Uiteraard had ook LSV last van de wind, maar de mannen van Ad van de Wiel gingen slimmer om met dit gegeven en creëerden, door de bal kort te spelen en laag te houden zelfs betere mogelijkheden dan de thuisploeg.
  Zo ging Rick Thomassen in de 23e minuut op avontuur. Hij passeerde twee tegenstanders en ging het strafschopgebied binnen. De derde tegenstander kwam te laat met zijn sliding en vloerde de jonge LSV-er. De scheidsrechter, die vandaag helemaal uit Hendrik Ido Ambacht was gekomen, wees gedecideerd naar de strafschopstip. Zoals steeds dit seizoen nam Joris van der Struijk de verantwoording op zich en plaatste zich achter de bal. Zijn inzet verdween onhoudbaar achter de volslagen kansloze doelman van de thuisploeg. 0 - 1 na 23 minuten.
  Amper vijf minuten later was Gabri Achaw dicht bij een tweede doelpunt voor LSV. Hij kreeg een voetje tegen de lage voorzet vanaf links van Richard van Mourik maar zag zijn inzet juist langs de verkeerde kant van de paal verdwijnen. Meer gevaar viel er in de eerste helft niet te noteren, waardoor de thee werd genuttigd met de nipte voorsprong voor LSV.
                  Na de rust had LSV dus de wind in de rug waardoor het lastig werd om de lange bal te spelen. Een keer leek LSV te profiteren van de harde wind, toen Joris van der Struijk een directe vrije trap, vanaf zo'n veertig meter richting de kruising stuurde. De Doelman van de Thuisploeg was echter attent en bokste de bal schitterend uit zijn doel. De aansluitende hoekschop van Maikel van Kasteren, had ook zomaar binnen kunnen vallen. Gedragen door de wind viel de bal net langs de voor LSV verkeerde kant van de kruising. LSV werd sterker en kreeg goede kansen om de voorsprong uit te bouwen. Met name Gabri Achaw wist diverse malen door de achterhoede van de thuisclub te soleren en tot goede voorzetten te komen. Zo bereikte hij in de 68e minuut de vrijstaande Maikel van Kasteren. Zijn lobje over de doelman stuitterde helaas via de lat terug het veld in. Amper drie minuten later was het wederom Achaw die op rechts de achterlijn wist te halen en de bal voor het doel te krijgen. De laatste man van SVG leek de bal simpel uit te kunnen verdedigen, maar deze maaide langs de bal, waardoor het leer zomaar voor de voeten van Maikel van Kasteren rolde. Met wat meer rust had hij simpel de 0 - 2 kunnen aantekenen, maar hij schoot de bal te gehaast in, waardoor de doelman van de SVG er nog een handje tegenaan kon krijgen en de bal tot hoekschop wist te verwerken. In de 76e minuut ontsnapte Gabri Achaw aan de buitenspelval van de thuisploeg en ging vrij op de doelman af. Zijn inzet was weliswaar onhoudbaar voor de doelman maar verdween ook naast het doel. Omdat LSV verzuimde te scoren, kreeg de thuisploeg weer hoop op een gelijkspel en probeerde de bezoekers onder druk te zetten. Verder dan enkele schoten uit de tweede lijn, die allemaal bekwaam onschadelijk werden gemaakt door de sterk keepende Bjorn Vlassak, kwamen ze echter niet.
  Doordat SVG aandrong kreeg LSV uiteraard ruimte voor de counter. In de 88e minuut wist aanvoerder Arjan van Helvoirt een bal te onderscheppen op het middenveld. Hij begon aan een indrukwekkende solo waarbij hij zomaar vier tegenstanders het nakijken gaf. Helaas verdween ook zijn inzet vanaf de rand van het strafschopgebied, rakelings voorlangs het doel, waardoor de stand bleef steken op 0 - 1. Ruim in blessuretijd maakte de goed leidende scheidsrechter een einde aan de wedstrijd, waardoor de mannen van Ad van de Wiel de drie punten mee mochten nemen onder de welverdiende warme douche.
  Wanneer de weersomstandigheden het toelaten speelt LSV a.s. zondag de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop. Het hoog geklasseerde Ons Vios komt dan op bezoek in Lennisheuvel. Trainer Ad van de Wiel wil zich dan revancheren voor de 3 - 0 nederlaag die aan het begin van het seizoen werd geleden in Tilburg

  10-12-2006 LSV 1 – Ons Vios 1 ( 2 – 4 )

  In een enerverende wedstrijd trok LSV uiteindelijk aan het kortste eind.
  De ploeg uit Tilburg begon duidelijk beter aan de wedstrijd en trok vanaf de aftrap ten aanval. In de 2e minuut leverde dat de bezoekers de voorsprong op toen Dap, na een snel uitgevoerde counter, de volledig vrijstaande Zeegers op maat bediende. Deze twijfelde geen moment en nam de bal vol op de slof en liet invaller doelman Alex Pimenta kansloos, 0 - 1 na 2 minuten. De verdediging van LSV die ook al laatste man Joris van der Struijk moest missen, kreeg geen grip op de snelle spitsen van Ons Vios en het was mede aan Pimenta te danken dat de score niet hoger op liep. In de 13e minuut wist hij een hard schot dat onder de lat dreigde te verdwijnen met de vingertoppen tot hoekschop te verwerken. Deze hoekschop leverde alsnog de 0 - 2 op, toen de bal na een scrimmage voor de voeten van T.Baameer viel, die vervolgens de bal simpel langs de LSV doelman wist te schieten. In de 20e minuut kende de scheidsrechter de bezoekers een penalty toe, na een lichte overtreding op een van de voorwaartsen van Ons Vios. De bal werd echter slecht ingeschoten en was een prooi voor de LSV goalie. Alhoewel de bezoekers een overwicht bleven houden, kwam LSV wel iets meer in zijn spel en wist zich zelfs een paar kleine kansjes te schapen. In de 43e minuut wist Dave Schoordijk de achterstand voor LSV te verkleinen. Na een goed genomen hoekschop, kwam hij voor zijn man en draaide de bal buitenkant voetje, onhoudbaar voor de doelman in de kruising. Terwijl LSV nog na stond te genieten van de treffer ontsnapte spits Dap aan de buitenspelval en ging vrij op doelman Pimenta af. Hij speelde de bal vrij ver voor zich uit, waardoor de LSV doelman, de bal op de rand van het strafschopgebied leek te onderscheppen. Zowel de spits als doelman leken voor de bal te gaan. De bal stuiterde tussen beide spelers voorbij de LSV doelman en Dap schoot de bal vervolgens simpel in het lege doel. Om onduidelijke redenen had de scheidsrechter echter gefloten voor een vrije trap voor Pimenta waardoor deze treffer dus niet door ging en de thee werd gehaald met een nipte 1 – 2  voorsprong voor de bezoekers.
                  Na de thee ging LSV nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar ondanks dat er wel kansen kwamen bleef een treffer voor de thuisploeg uit. Doordat LSV meer de aanval ging zoeken kregen de gasten de ruimte om naar hartenlust te counteren. In de 60e minuut leverde dat wederom een treffer op van de spits van Ons Vios. Zeegers schoot de bal onhoudbaar voorbij Alex Pimenta nadat de linkerverdediger van de bezoekers, na een lange rush, de bal perfect op maat tussen de verdediging en doelman plaatste. Twee minuten later verkleinde LSV andermaal de achterstand tot 1 doelpunt. Nadat de scheidsrechter LSV een vrije trap toekende op zo’n 25 meter van het vijandelijke doel, dacht de doelman van Ons Vios dat hij het wel zonder muur af kon. Deze hooghartigheid werd echter meteen afgestraft. Gerben Timmers schoot de bal goed in en de keeper moest de bal lossen. Spits Richard van Mourik was er als de kippen bij en tekende de 2 – 3 aan.
  Na deze treffer bleef de thuisploeg proberen om de gelijkmaker aan te tekenen, maar in de 68e minuut was het weer Zeegers die na een snelle counter, wederom volledig vrijgelaten zijn 3e treffer van deze middag aan liet tekenen. Na deze treffer kregen beide teams nog volop gelegenheid om te scoren, maar wat ze ook probeerden, de bal verdween niet meer tussen de palen. Met name invaller doelman Alex Pimenta hield op soms fantastische wijze  zijn doel verder schoon. Waardoor de wedstrijd met een verdiende 2 – 4  stand eindigde voor de bezoekers uit Tilburg.
  Omdat de ploegen die kort onder LSV op de ranglijst stonden ook geen van allen punten wisten te behalen gaat het team van trainer Ad van de Wiel de winterstop in als vierde met 19 punten.

  21-01-2007 EDN 1 – LSV 1 ( 2 – 0 ruststand)

  De wedstrijd EDN '56-LSV werd wegens overvloedige regenval, door de scheidsrechter in de rust gestaakt. LSV leidde op dat moment met 0 - 2 door treffers van Gerben Timmers en Gabri Achaw.
  De wedstrijd in Haghorst begon op een goed bespeelbaar veld. In de beginfase ging de strijd gelijk op. Het was de thuisclub die de eerste goede mogelijkheid kreeg, toen de spits van EDN goed wegdraaide bij zijn directe tegenstander en vervolgens vrij doorgang had naar het LSV doel. Zijn inzet werd echter bekwaam gekeerd door doelman Bjorn Vlassak. In de fase daarna had de thuisclub een licht overwicht, maar verder dan een paar ongevaarlijke schoten kwamen ze niet. In de 20e minuut werd LSV voor de eerste keer gevaarlijk. Een vrije trap van Maikel van Kasteren verdween via de bovenkant van de lat, achter het doel van de thuisclub. Vijf minuten later was het wel raak, toen Gerben Timmers zich tussen drie tegenstanders vrij kapte en vervolgens de doelman verschalkte vanaf de rand van het strafschopgebied. Zijn inzet stuitte net voor de handen van de doelman en verdween mede door het natte veld, het was inmiddels stevig gaan regenen, onhoudbaar tegen de touwen, 0 - 1. Na deze treffer kreeg de thuisclub weer de overhand. Ze waren een paar keer erg dicht bij de gelijkmaker, maar doelman Bjorn Vlassak wist zijn doel leeg te houden, zij het dat hij daar in de 40e minuut de hulp van een paar verdedigers bij nodig had. Eerst was het Vlassak zelf die redding wist te brengen op een schuiver van een van de spitsen van EDN. Vervolgens werd tot twee keer toe de bal van de doellijn gehaald in de daarop volgende scrimmage, alvorens Remco Verhoeven de bal uiteindelijk buiten het strafschopgebied wist te spelen. Even later wist Joris van der Struijk de bal in de verdediging te onderscheppen, waarna hij deze met een lange trap, perfect in de ruimte tussen de verdediging en de doelman wist te leggen. Spits Gabri Achaw reageerde alert en was eerder bij de bal dan de doelman. Met een fraaie lob verdween de bal voor de 2e keer achter de jonge doelman van de thuisclub, 0 - 2 in de 43e minuut. Even later floot de scheidsrechter voor de welverdiende thee.
                  Tijdens de rust ging de regen over in een echte hoosbui, waardoor het veld in een mum van tijd onbespeelbaar werd. In overleg tussen de scheidsrechter en beide teams werd besloten om de wedstrijd te staken, gelet op de drassige staat van het veld en de risico's die dat voor de spelers mee bracht.
  De tweede helft zal op een later tijdstip (wellicht 4 februari ??) worden afgewerkt.
  Mits de weergoden het toestaan, speelt LSV aanstaande zondag thuis tegen koploper Real Lunet, aanvang 14.30

  28-01-2007 LSV 1 – Real Lunet 1

  Vandaag leed LSV een kansloze nederlaag tegen koploper Real Lunet uit Vught.
  Het eerste kwartier ging de wedstrijd gelijk op. Toen de bezoekers na 15 minuten, uit de eerste de beste serieuze aanval echter de 0 - 1 aan lieten tekenen via Mitchel Derby, werd duidelijk dat een door schorsingen en afmeldingen gehavende ploeg van trainer Ad van de Wiel een moeilijke middag tegemoet ging.
  De thuisploeg had daarnaast ook het geluk niet aan haar zijde. In de 25e minuut eindigde een goed genomen vrije trap van Gerben Timmers op de paal. Bijna direct uit de tegenstoot wist Real Lunet via andermaal Derby de voorsprong uit te breiden. Het lot van LSV leek helemaal bezegeld te worden toen de scheidsrechter in de 36e minuut de bal op de stip legde, nadat Ronnie van Kasteren zijn tegenstander, zij het ietwat ongelukkig, onderuit haalde binnen de zestien. De inzet van Derby werd echter door, de zoals altijd sterk keepende, Bjorn Vlassak tot hoekschop verwerkt.
  In de 40e minuut echter was hij in tweede instantie kansloos toen Wesley Dankers de bal via Vlassak voor de voeten kreeg en deze vervolgens onhoudbaar onder de LSV goalie door tegen het net werkte, hiermee de verdiende 0 - 3 ruststand op het bord zettend.
                  Had LSV nog de stille hoop dat, door het inbrengen van veteraan John van Ingen in de spits, er in de tweede helft nog iets aan de achterstand gedaan kon worden, werd deze hoop al in de 49e minuut de grond in geboord. Na een snel uitgevoerde aanval was het Isam Kesjan die vanaf de rand van de zestien, doelman Vlassak voor de 4e keer wist te passeren. Na deze treffer namen de bezoekers gas terug, waardoor LSV wat meer in de wedstrijd kon komen. Ondanks dat de thuisploeg zich een paar aardige kansjes wist te scheppen, kwam er geen wijziging meer in de stand. Na exact 90 speelminuten besloot de goed leidende scheidsrechter dan ook een einde te maken aan de sportief verlopen wedstrijd.
  Volgende week zondag staat het restant van de vorige week wegens overvloedige regenval, bij een 0 - 2 voorsprong voor LSV, gestaakte
  wedstrijd EDN '56 - LSV op de agenda. In Haghorst wordt om 14.30 afgetrapt voor de 2e helft van deze wedstrijd.

  4-02-2007 EDN 1 – LSV 1 restant ( 2 – 3 )

  Zondag werd de twee weken geleden wegens weersomstandigheden in de rust gestaakte wedstrijd EDN '56 - LSV uitgespeeld. Na 45 minuten vertrok LSV met een 2 - 3 overwinning uit Haghorst.
  In tegenstelling tot twee weken geleden verliep het restant van deze wedstrijd, mede door toedoen van de onrustig leidende scheidsrechter, tumultueus. Desondanks kreeg LSV volop gelegenheid om de 0 - 2 voorsprong uit te breiden. Onzuiverheid en pech in de afwerking voorkwamen echter dat de mannen van Ad van de Wiel binnen een kwartier op een veilige voorsprong kwamen. Gabri Achaw was het dichtst bij een treffer maar zag zijn inzet via de binnenkant van de paal weer het veld in stuiteren. Uiteindelijk lukte het Dave Schoordijk om toch 0 - 3 aan te tekenen. Uit een scrimmage wist hij de bal tegen de touwen te werken. Vijf minuten later kwam de thuisploeg terug in de wedstrijd toen Thomassen, ook uit een scrimmage de 1 - 3 aan liet tekenen.
  Toen de scheidsrechter in de 86e minuut de bal na een struikelpartij in het strafschopgebied de bal op 16 meter legde werd het zelfs nog spannend. Deze buitenkans werd door Schilders verzilverd, 2 - 3.
  In de resterende speeltijd en de zes extra minuten die de scheidsrechter bij wist te tellen werd echter niet meer gescoord, waardoor LSV de drie punten bij mocht schrijven.

  4-03-2007 LSV 1 – SVSOS 1 ( 0 – 4 )

  Vandaag verloor het vaandelteam van LSV met zware cijfers de thuiswedstrijd tegen SVSOS uit Biest Houtakker.
  Gelet op de ook al zware 5 - 0 nederlaag in de heenwedstrijd, zou je kunnen zeggen dat dit een 'normale' uitslag is.
  Toch ligt dat iets genuanceerder, want voetballend was er vandaag weinig verschil tussen beide ploegen, scorend helaas wel.
  Een teken aan de wand was al de allereerste minuut van de wedstijd toen een vrije trap van Dennis Pimenta via binnenkant kruising, rug van de doelman en paal uiteindelijk veilig in de handen van de debuterende doelman van de bezoekers belandde. Het eerste halfuur had het team van Ad van de Wiel het iets betere van het spel en zeker de betere kansen. Helaas is het dan zoals zo vaak, dat als je deze kansen niet benut de tegenstander het net wel weet te vinden.
  In de 28e minuut kreeg spits Richard van Mourik een beste kans om de score te openen voor de thuisploeg maar deze ging verloren toen de bal iets te ver van zijn schoen afsprong en de keeper nog een voetje tegen de bal kreeg om verder gevaar te voorkomen. Direct uit de tegenstoot zette spits Gijs van de Wiel wel de openingstreffer op het bord. Hij profiteerde van een misser van een van de LSV verdedigers en passeerde doelman Bjorn Vlassak uiterst beheerst, 0 - 1.
  In het vervolg van de eerste helft kreeg LSV nog enkele kansen om de stand gelijk te trekken maar pogingen van Richard van Mourik en Gerben Timmers misten de juiste richting. Na weer een snel uitgevoerde counter kwamen de bezoekers in de 41e minuut zelfs op een comfortabele 0 - 2 voorsprong. Bjorn Vlassak kreeg een lage voorzet niet onder controle en Frank van Dijk was er als de kippen bij om de bal tegen het net te schieten. Met deze stand werd de rust bereikt.
                  Na de thee kwam LSV met nog aanvallender bedoelingen uit de kleedkamer met spits pur sang Mark van der Struijk voor middenvelder Gerben Timmers. Door deze wissel en een sterk op de aanval spelend middenveld kreeg LSV beste kansen om de score een beter aanzicht te geven. In de 60e minuut verscheen van der Struijk, na een prima pass van collega spits Richard van Mourik, vrij voor de doelman van de gasten. Zijn inzet passeerde wel de doelman maar verdween helaas ook net langs de verkeerde kant van de paal achter het doel. Even later was de situatie omgekeerd toen van der Struijk met een schitterende pass de vrijstaande van Mourik bereikte. Diens inzet stuitte echter op de keeper. Even later werd het zelfs 0 - 3 toen na (alweer)een snel uitgevoerde counter doelman Bjorn Vlassak, ver zijn doel uitkomend, verzuimde om de bal 'drie weien wijd' te knallen maar probeerde om een van zijn verdedigers aan te spelen. Helaas ging zijn steekballetje tussen twee terug stormende verdedigers door en belande in de voeten van spits Gijs van de Wiel. Deze bedacht zich geen moment en lepelde de bal met een prachtige volley over de verdediging in het verlaten doel. Ondanks deze nieuwe tegenvaller bleef LSV vol goede moed de aanval zoeken en creëerde het zich ook prachtige kansen om de score een beter aanzien te geven, maar vandaag hadden de spitsen van LSV ook geen enkel greintje geluk. Met name Mark van der Struijk en Richard van Mourik waren enkele keren dicht bij een treffer maar op de een of andere manier wilde de bal gewoon niet in het doel. Het werd zelfs nog erger voor de mannen van trainer Ad van de Wiel, toen in de 96e minuut, de 0 - 4 achter Vlassak in het doel viel. Invaller Gijs van Breda, nota bene de kleinste man van het veld kopte de bal na een hoekschop, waar doelman Vlassak zich op verkeek, tegen het net. Direct na deze treffer maakte de uitstekend leidende scheidsrechter een einde aan de martelgang van de thuisploeg.
  'Hopelijk hebben we volgende week meer geluk', aldus een teleurgestelde en terneergeslagen trainer Ad van de Wiel. 'In de uitwedstrijd tegen het laag geklasseerde Broekhoven moeten we de punten zien te veroveren, willen we zicht houden op een positie bij de eerste 4 teams van de ranglijst.'

  11-03-2007 Broekhoven 1 – LSV 1 ( 0 – 2 )

  LSV boekte vandaag een simpele 0 - 2 overwinning op hekkensluiter Broekhoven
  .
  Dave Schoordijk werd vandaag man of the match, met twee doelpunten (30e en 85e minuut) besliste hij de wedstrijd.
  Door blessures en schorsingen geteisterd vertrok LSV met 12 man naar Tilburg voor de wedstrijd tegen Broekhoven. Tijdens de warming-up gaf ook Remco Verhoeven te kennen te geblesseerd te zijn om te spelen. Gelukkig voegde Roy van Pinxteren, (met een gehechte hand, na een ongelukkige afwasactie ??) zich alsnog bij de selectie waardoor trainer Ad van de Wiel tenminste nog de beschikking kreeg over een wisselspeler.
  LSV nam vanaf de aftrap het initiatief en de meegereisde supportersschare werd binnen een minuut getrakteerd op de eerste grote kans voor de bezoekers. Een afstandsschot van Gerben Timmers spatte buiten bereik van de doelman van de thuisclub op de lat uiteen. Toen in de 6e minuut een inzet van Davey Schoordijk, tegen de paal eindigde gingen de gedachten nog eens terug naar vorige week, toen LSV ook in de eerste minuut een inzet via het houtwerk buiten het doel zag verdwijnen om vervolgens in het verloop van de wedstrijd, ondanks legio kansen, de tegenstander uit te zien lopen naar een 0 - 4 overwinning.
  Gelukkig zat het vandaag mee en kwam LSV in de 20e minuut verdient op voorsprong. Een vanaf eigen helft gestarte Dave Schoordijk, verzilverde een pass van Gerben Timmers. Hij passeerde de uitlopende doelman beheerst en schoof de bal in het net, 0 - 1. Even later leek gelegenheidsspits John van Ingen de 0 - 2 aan te tekenen, maar dit doelpunt werd (ten onrechte) afgekeurd wegens buitenspel. De thuisclub probeerde LSV wel onder druk te zetten, maar het doel van Bjorn Vlassak kwam geen moment in gevaar. Vlak voor het rustsignaal kreeg Maikel van Kasteren een beste kans om de score op te voeren, maar zijn schot verdween hoog over het doel, waardoor de thee bereikt werd met de nipte maar verdiende 0- 1 voorsprong voor het team van trainer Ad van de Wiel.
                  De tweede helft ging LSV op dezelfde voet verder als de eerste en het was een kwestie van tijd tot de beslissende tweede treffer zou vallen. John van Ingen was dicht bij een treffer, maar zijn omhaal verdween net over de kruising. Even later kreeg Maikel van Kasteren vrije doortocht maar ook diens inzet verdween, via de keeper, net over. In de 72e minuut zag ook Gerben Timmers een poging via de keeper tot hoekschop verwerkt worden, waardoor de thuisclub hoop bleef houden op een beter resultaat. Even later werd die hoop de grond ingeboord, toen een speler van de thuisploeg luidruchtig protesteerde tegen een beslissing van de scheidsrechter en tegen een gele kaart aanliep. Omdat hij vervolgens bleef mekkeren tegen de leidsman, kon hij met twee keer geel gaan douchen. Toen even later ook nog de rechtsback van Broekhoven met een blessure afhaakte en er geen vervanging beschikbaar was, viel het doek definitief voor de thuisploeg. In de 85e minuut pikte Rick Thomassen een bal op het middenveld op en maakte knap gebruik van de hem geboden ruimte op links. Hij bewaarde het overzicht en zette Dave Schoordijk vrij voor de doelman, die tegen zijn schuiver geen verweer had, daarmee de 0 - 2 eindstand op het bord zettend.
  Trainer Ad van de Wiel zei na afloop tevreden te zijn met het resultaat en gezien de vele afwezigen ook met het vertoonde spel. 'Ik heb bewondering voor John van Ingen, die toch maar weer bereid was om ons vooruit te helpen en voor veel dreiging zorgde in de verdediging van de thuisclub'.
  Komend weekeinde heeft LSV geen competitieverplichtingen. Zondag 25 april ontvangt LSV bezoek van Spoordonkse Boys.

  25-03-2007 LSV 1 – Spoordonkse Boys 1 ( 2 – 3 )

  Een door schorsingen en blessures gehavend LSV moest vandaag toezien dat de buren van Spoordonkse Boys met de volle buit huiswaarts konden keren.
  Na een van beide zijden aftastende beginfase kwamen de bezoekers in de 6e minuut op voorsprong. Tjeu Franken profiteerde van een misverstand tussen aanvoerder Arjan en broer Martijn van Helvoirt. Terwijl beiden elkaar aan stonden te kijken wie de bal uit zou verdedigen, pikte Franken de bal op en passeerde doelman Bjorn Vlassak met een prima bal buitenkant voetje, 0 - 1. Nog in dezelfde minuut had LSV de stand al weer recht kunnen trekken, maar de inzet van de volledig vrijstaande Maikel van Kasteren eindigde in de handen van de doelman van de bezoekers.
  In de 14e minuut was van Kasteren wel succesvol toen hij een door Dave Schoordijk teruggelegde bal van de achterlijn, uit de lucht, met een prachtige volley in de kruising voorbij een kansloze Boys-doelman schoot. Lang kon LSV echter niet genieten van deze gelijkmaker, want in de 23e minuut was Willy de Kruijf succesvol toen hij na een goed genomen vrije trap de bal beheerst langs een vergeefs duikende Bjorn Vlassak in de kruising deponeerde, 1 - 2. Hierna probeerde LSV wel het initiatief te grijpen en zich een paar kansjes te creëren, maar verder dan een paar vrije trappen en hoekschoppen die niks opleverden kwam de thuisploeg niet. Toen de goed leidende scheidsrechter in de 40e minuut ook de bal nog op de stip deponeerde, na een mislukte ingreep van een van de LSV verdedigers, leek het lot van LSV al in een vroegtijdig stadium beslist. Marcel de Koning stuurde LSV doelman Vlassak de verkeerde hoek in en scoorde beheerst de 1 - 3. Met deze stand werd ook de rust bereikt.
                  De thuisploeg kwam na de thee goed uit de startblokken en zette de bezoekers vanaf de aftrap onder druk. Met succes want in de 49e minuut scoorde LSV de aansluitingstreffer. Rick Thomassen kreeg de bal aangespeeld op de rand van het strafschopgebied en probeerde zijn tegenstander te passeren. Deze stuitte Thomassen middels een overtreding binnen de beruchte lijnen maar de bal kaatste voor de voeten van de attent meegelopen Robbie de Groot. De scheidsrechter paste uitstekend de voordeelregel toe en de Groot passeerde uiterst koelbloeding de doelman van Spoordonkse Boys, 2 - 3. Gesteund door deze treffer trok LSV ten aanval op jacht naar de gelijkmaker en drong de bezoekers zwaar in de verdediging. De gelijkmaker leek een kwestie van tijd, maar gezegd moet worden dat de Spoordonkse verdediging en doelman een erg sterke tweede helft afleverden en ondanks het overwicht van de thuisploeg eigenlijk gemakkelijk overeind wist te blijven. Alhoewel met name Maikel van Kasteren nog wel enkele keren op snelheid wist door te breken bleef de gelijkmaker uit en vierde de ploeg uit Spoordonk na afloop het feestje.
  Door deze nederlaag lijkt de ploeg van trainer Ad van de Wiel, met nog vier wedstrijden te gaan, af te haken voor een positie in de top van de ranglijst en kansloos om de nacompetitie te bereiken. Volgende week mag LSV, op bezoek bij VCB, proberen de punten te pakken.

  1-04-2007 VCB 1 – LSV 1 ( 2 – 0 )

  In de voorlaatste uitwedstrijd leverde het team van trainer Ad van de Wiel een regelrechte wanprestatie, met een terechte 2 - 0 nederlaag tot gevolg.
  In Biezenmortel begon de wedstrijd ruim een kwartier te laat, doordat de scheidsrechter al veel tijd besteed had aan de controle van de spelerspassen en vervolgens net voor de wedstrijd begon ontdekte dat het doelnet van een van de doelen niet juist bevestigd was. Alvorens een en ander in orde was, was het kwart voor drie geweest toen de wedstrijd eindelijk kon beginnen.
  De hele eerste helft werd er van beide zijden gewoonweg slecht spel op de mat gelegd, met erg veel balverlies. De kansen die er kwamen waren op een hand te tellen. LSV werd een paar keer gevaarlijk uit goed genomen hoekschoppen maar de spitsen wisten niet de juiste richting te vinden om het doel te doorboren. De thuisploeg kreeg nog minder kansen. Een keer slechts wist een van de voorwaartsen van VCB over links gevaarlijk door te komen, maar zijn inzet verdween ruim voorlangs het vandaag door John de Crom verdedigde doel.
                  De tweede helft was LSV zo mogelijk nog slechter dan voor de rust. Na de wissel van Richard van Mourik werd voorin geen enkel kopduel meer gewonnen waarmee het fantasieloze aanvalsspel van LSV meteen van alle gevaar ontdaan was. Omdat de spitsen totaal onzichtbaar waren was het middenveld genoodzaakt om zelf op avontuur te gaan. Rick Thomassen wist zowaar een keer door de defensie te soleren en tot een inzet te komen, maar de doelman van de thuisclub wist de bal in een reflex tot corner te verwerken. Uit deze hoekschop kreeg aanvoerder Arjan van Helvoirt een vrije kop kans, maar in plaats van de bal naar de grond te koppen probeerde hij een boogballetje over de doelman. Dat lukte wel maar de bal ging helaas ook over het doel. In de 60e minuut kwam de thuisploeg op een 1 - 0 voorsprong. De boomlange laatste man M. van Gestel liet zien hoe het wel moet, hij kopte de bal onhoudbaar voor de Crom in de verre hoek. 10 minuten later werd het zelfs 2 - 0 toen R. van Gestel de bal vanaf de rand van de zestien onhoudbaar binnen schoot. Hiermee was de wedstrijd gelopen en alhoewel laatste man Joris van der Struijk nog enkele malen dreigend door wist te komen kwam er geen wijziging meer in de stand.
  Wil LSV in de resterende drie wedstrijden van dit seizoen nog punten pakken dan zal er in ieder geval uit een heel ander vaatje getapt moeten worden dan vandaag. Volgende week ontvangen zij Hilvaria op sportpark Lennisheuvel, waartegen in de uitwedstrijd weliswaar goed werd gespeeld maar wel verloren. Hopelijk zijn de spelers dan beter bij de les dan vandaag.


  15-04-2007 LSV 1 – Hilvaria 1 ( 0 – 4 )

  Helaas geen verslag beschikbaar

  22-04-2007 SET 1 – LSV 1 ( 4 – 5 )

  Helaas geen verslag beschikbaar

  29-04-2007 LSV 1 – Jong Brabant 1 ( 6 – 2 )

  In een sportieve en open laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2006-2007 wist LSV een ruime overwinning te behalen op tegenstander Jong Brabant uit Berkel Enschot.
  Eindigde de uitwedstrijd destijds in een fantasieloze 0 - 0, vandaag gaven beide teams aan dat dit een heel andere wedstrijd zou worden. Bijna lukte het de gasten om vanaf de aftrap de leiding te nemen. Gelukkig voor LSV zeilde de door de wind gedragen bal over het doel van doelman Bjorn Vlassak.
  In de 3e minuut kwam LSV op voorsprong door Richard van Mourik, die attent reageerde op een voorzet van Maikel van Kasteren. In de 10e minuut werd het zelfs al 2 - 0 toen Gabri Achaw de bal binnen tikte na een soortgelijke actie. Na deze snelle achterstand kreeg Jong Brabant de wedstrijd beter onder controle en was voetbaltechnisch de betere ploeg. Ze kregen ook wel kansen maar wisten deze niet te benutten. Wellicht cruciaal voor de wedstrijd was de redding van Bjorn Vlassak in de 18e minuut. De snelle linksbuiten van de bezoekers brak door de linies van LSV en ging alleen op de LSV doelman af. Met een fenomenale reactie wist Vlassak de bal echter van de schoen van de tegenstander te plukken, daarmee een zeker lijkende treffer voorkomend. In de 20e minuut kreeg LSV en tegenslag te verwerken, toen de uitstekend spelende Gabri Achaw met een knieblessure het veld moest verlaten. Zijn positie in de spits werd overgenomen door Gerben Timmers. Dezelfde Timmers stuurde in de 32e minuut Maikel van Kasteren de diepte in. Deze passeerde zijn directe tegenstander op snelheid en ging het strafschopgebied binnen. Zijn tegenstander haalde van Kasteren met een sliding onderuit en de scheidsrechter, die er boven op stond, restte niets anders dan een strafschop toe te kennen. Zoals altijd ronde Joris van der Struijk dit klusje bekwaam af. Alhoewel de doelman de juiste hoek koos, was hij kansloos op de inzet van van der Struijk, 3 - 0 in de 32e minuut. Na deze treffer kreeg LSV alle ruimte om de voorsprong verder uit te breiden. Junior Wouter van de Sande was dicht bij een treffer in de 40e minuut. Na een breedtepass van Gerben Timmers haalde hij uit vanaf de rand van het strafschopgebied, maar zijn inzet verdween via de lat over het doel. In de 44e minuut kwam LSV toch op 4 - 0 toen Davy Schoordijk een schitterende steekpass van Remco Verhoeven met de punt van de schoen over een verbouwereerd toekijkende doelman in de kruising krulde. In de aansluitende minuut kwamen de bezoekers toch tot een tegentreffer toen Loy Welte een vrije trap met een fraaie boog over de LSV goalie in de verre kruising kopte. Vanaf de aftrap had Richard van Mourik de marge weer op vier doelpunten kunnen brengen, maar zijn inzet na een schitterende actie en dito voorzet van Arjan van Helvoirt verdween via zijn scheenbeen juist langs de verkeerde kant van de paal, waardoor de rust gehaald werd met een 4 - 1 voorsprong voor het team van trainer Ad van de Wiel.
                  Na de welverdiende thee kwamen de bezoekers beter uit de startblokken en zetten de thuisploeg onder druk. In de 55e minuut resulteerde dat in een tweede treffer, toen Egbert Zoontjens volledig vrijstaand op rechts werd aangespeeld. Hij ronde de aanval vervolgens bekwaam af, 4 - 2. Verder liet de verdediging onder leiding van Joris van der Struijk het echter niet komen en in de 69e minuut verruimde Gerben Timmers de marge naar drie doelpunten. Na een snel genomen vrije trap op het middenveld, passeerde hij zijn directe tegenstander met een simpele voetbeweging om vervolgens de bal uiterst beheerst langs de uitlopende doelman te schuiven, 5 - 2. Het slotakkoord van deze wedstrijd en het seizoen 2006-2007 kwam op naam van Richard van Mourik die een vrije trap van Joris van der Struijk met de borst controleerde om de bal vervolgens in een keer onder de doelman van Jong Brabant door tegen het net te knallen. 6 - 2 in de 76e minuut. Na deze treffer hielden beide teams het verder voor gezien. Exact in de 90e minuut besloot de uitstekend leidende scheidsrechter een einde te maken aan de wedstrijd en daarmee het seizoen voor beide teams.
  Trainer ad van de Wiel, die LSV na twee seizoenen verlaat voor White Boys uit Waspik, was opgetogen over het vertoonde spel. "Jammer dat we na de winterstop zo weinig punten meer hebben gehaald, anders waren we een stuk hoger geëindigd. Door blessures en schorsingen zijn we helaas niet mee kunnen blijven doen om de strijd om de 4e plaats, die ik me als doel had gesteld voor dit seizoen. Al met al kijk ik echter wel met plezier terug op de twee seizoenen bij LSV en wens mijn assistent en opvolger Dick van Mourik dan ook alle succes toe in het nieuwe seizoen.'  Van de Wiel gaat volgend seizoen aan de slag als trainer bij White Boys uit Waspik. Uiteraard wenst LSV hem ook daar veel succes toe.